silnik 1.9 D dziwne stuki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
silnik 1.9 D dziwne stuki
Witam
Mam problem z silnikiem 1.9 D 1Y
Po dłuższym czasie sprawdziłem poziom oleju okazało sie ze jest min a nawet mniej więc dolałem (coś tam jeszcze porobiłem filtr pow płyny i tp) i po odpaleniu silnik zaczoł dziwnie głośno chodzić słychać metaliczne stuki wcześniej klekotał jak to diesel ale teraz jakoś chyba za mocno stuka i co dziwne przy odpalaniu jest problem (jak jest zimny)
jak dam ssanie do końca to odpala i gaśnie jak wogule ssania nie ma to ma strasznie niskie obroty szarpie i ogulnie jest jakiś słabszy
po wymianie oleju to samo olej castrol 15W40
Nie wiem czy to przez ten olej czy to zbiego okoliczności (był to pierwszy ciepły dzień a przed zimą była ustawiana pompa wtryskowa)
za odp z góry dziękuje
Mam problem z silnikiem 1.9 D 1Y
Po dłuższym czasie sprawdziłem poziom oleju okazało sie ze jest min a nawet mniej więc dolałem (coś tam jeszcze porobiłem filtr pow płyny i tp) i po odpaleniu silnik zaczoł dziwnie głośno chodzić słychać metaliczne stuki wcześniej klekotał jak to diesel ale teraz jakoś chyba za mocno stuka i co dziwne przy odpalaniu jest problem (jak jest zimny)
jak dam ssanie do końca to odpala i gaśnie jak wogule ssania nie ma to ma strasznie niskie obroty szarpie i ogulnie jest jakiś słabszy
po wymianie oleju to samo olej castrol 15W40
Nie wiem czy to przez ten olej czy to zbiego okoliczności (był to pierwszy ciepły dzień a przed zimą była ustawiana pompa wtryskowa)
za odp z góry dziękuje
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pewnie wymieniałeś też filtr paliwa...układ podczas wymiany złapał trochę powietrza i mogły się wtryski zawiesić...
Wieszające się wtryskiwacze objawiają się głośną metaliczną pracą i występuje też problem z odpaleniem...
Jak odpali,to przeciągnij go po obrotach...powinny puścić.Sprawdź jeszcze,czy powietrze nie zasuwa do pompy.
Jak nie zmieniałeś owego filtra lub nie ruszałeś w ogóle układu paliwowego,to nie zwracaj uwagi na tego posta...
Wieszające się wtryskiwacze objawiają się głośną metaliczną pracą i występuje też problem z odpaleniem...
Jak odpali,to przeciągnij go po obrotach...powinny puścić.Sprawdź jeszcze,czy powietrze nie zasuwa do pompy.
Jak nie zmieniałeś owego filtra lub nie ruszałeś w ogóle układu paliwowego,to nie zwracaj uwagi na tego posta...
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 15:54 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Trzeba to poprawić...sprawdź wszystkie zaciski przy filtrze i pompie,oraz stan wężyków.maniak121 pisze:ale widze że wężykiem do pompy wtryskowej idzie powietrze
Wymień wężyki przelewowe między wtryskami.maniak121 pisze:na powrocie jeszcze więcej.
Raczej nie.Musiałby się nie domykać...maniak121 pisze:czy takie obnjawy może mieć wypalony czy uszkodzony zawór????
Mi to wygląda na defekt w układzie paliwowym-kiepski rozruch i to metaliczne stukanie pokrywałoby się...