Czujniki ciśnienia oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujniki ciśnienia oleju
Mam takie małe pytanie, jakiego koloru powinny być kapturki czujników ciśnienia oleju? Bo ten przy filtrze mi zaczął szwankować i zobaczyłem ze obydwa mają kolor czarny A coś mi się nie wydaje żeby to było ok
Dodam ze silnik to JP.
Dodam ze silnik to JP.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolor to tam w dupie miej. Mówiono mi, że powinny być biały i brązowy, a były biały i niebieski. Ważne jest to, że jeden z nich jest wysoko ciśnieniowy(1.6-2bar), drugi nisko ciśnieniowy(0.5bar). Ostatnio je wymieniałem a za Chiny nie pamiętam który jest przy głowicy a który przy filtrze. W każdym bądź razie jak je wykręcisz one są podpisane, mają wyryte oznaczenia od strony kapturka.
Ostatnio zmieniony pn kwie 26, 2010 21:53 przez cypiss, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za te informacje
Przeszperałem katalog inter carsu i znalazło mi takie czujniki:
FEBI BILSTEIN
08444 (szary) punkty zmienne [bar]: 0,75-1,05
08466 (niebieski) zakres kontroli [bar]: 0,15-0,35
08484 (czarny) zakres kontroli [bar]: 1,2 - 1,5
08485 (biały) punkty zmienne [bar]: 1,6-2,0
Czyli w takim wypadku niebieski w głowice a czarny nad filtr oleju, czy jednak coś pomieszałem?
Dużo prościej wyglada to z czujnikami VERNET (wartości dokładnie takie jak podał VireWolf88) , ale szczerze nie słyszałem nic o tej firmie. Macie może jakieś doświadczenia?
Przeszperałem katalog inter carsu i znalazło mi takie czujniki:
FEBI BILSTEIN
08444 (szary) punkty zmienne [bar]: 0,75-1,05
08466 (niebieski) zakres kontroli [bar]: 0,15-0,35
08484 (czarny) zakres kontroli [bar]: 1,2 - 1,5
08485 (biały) punkty zmienne [bar]: 1,6-2,0
Czyli w takim wypadku niebieski w głowice a czarny nad filtr oleju, czy jednak coś pomieszałem?
Dużo prościej wyglada to z czujnikami VERNET (wartości dokładnie takie jak podał VireWolf88) , ale szczerze nie słyszałem nic o tej firmie. Macie może jakieś doświadczenia?
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
czujniki raczej się nie psują zbyt często i są stosunkowo tanie więc ja bym tu szczególnej wagi do marki nie przywiązywał
[ Dodano: 27 Kwi 2010 19:21 ]
[ Dodano: 27 Kwi 2010 19:21 ]
dokładnie tak jak piszesz nic nie pomieszałeśstykens pisze:Czyli w takim wypadku niebieski w głowice a czarny nad filtr oleju, czy jednak coś pomieszałem?