po odpaleniu, zatrzeslo silnikiem i zakopcil, kilka pytan
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
po odpaleniu, zatrzeslo silnikiem i zakopcil, kilka pytan
a mianowicie dzisiaj mialem pewna sytuacje ktora nigdy mi sie niezdarzala z moim golfikiem ,a mianowicie jadac ,do pracy mialem dos dloga prosta rowna droge a wiec postanowilem troche rozruszac silnik bo wiadomo ze trzeba od czasu do czasu przewietrzyc tdi i tak autko bylo dobrze nagrzane wiec dalem mu w pedal tak do 3200 na 4 biegu jechalem tak przez kawalek drogi fakt polecialo troche sadzy ale nie jakos bardzo duzo potem zrobilem tak jeszcze raz i pozniej juz normalnie dojechalem dopracy autko pochodzilo tak z 3 minuty na wolnych obrotach i wylaczylem zaplon, po 9 godzinach wsiadam do autka odpalam a tu zonk silnikiem troche zatrzeslo i z wydech wylecialo dosc sporo dymu i tak zakopcil przes 1 sekunde pozniej juz bylo noarmalnie dym byl koloru ciemnego niebyl to dym niebieski jak to jest w przypadku przepalonego oleju. mam do was pytanie co moglo byc powodem tego zjawiska nigdy wczesniej tak niemialem czy to moze wina lejacego wtrysku a moze paliwa?
-
- Użytkownik
logi dynamiczne byly robione i wszystko jest ok z doladowaniem i z moca autko podczas jazdy wogole niekopci przynajmniej ja niewidze w lusterku ale jak szwagier za mna jechal topotem mowil ze wogole niekopci
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 22:22 przez golfmaniac22, łącznie zmieniany 1 raz.
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
Mój Golfik ledwie pali
jak zapali idzie jak zły wczoraj ładnie zamknął Hondę Prelude 2.3i
diagnoza w 3 warsztatach -> pompowtryskiwacze
diagnoza u jednego z forumowiczów (bez reklamy) -> pompowtryskiwacze
wstaw kompletne logi i coś Ci doradzą
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
-
- Użytkownik
wiem ze logi to podstawa ja mam dostep do sprzetu i robie je sam ostatnio jak sprawdzalem pompki to bipy mialem 22, 17, 16, 21. dawki paliwa terz byly , dobre synchronizacj tez byla ok bo 0.1 jutro jeszcz raz wszystko sprawdzecosmoo pisze:Mój Golfik ledwie pali