A4 awx gdy mało paliwa nie chce zapalac
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- radekgrazka
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam
szukałem na forum i nie znalazłem nic na ten temat a problem wygląda następująco
A wiec gdy jest dużo paliwa ( w sensie 1/3 zbiornika około i więcej ) nie ma żadnego problemu
lecz gdy tylko zbliża się do rezerwy zaczyna się cyrk auto gaśnie i później problem z odpaleniem, wygląda to tak jakby się zapowietrzała
kreci kreci odpali wkręci się na obroty i gaśnie , natomiast wg licznika paliwa wystarczy jeszcze na ponad 150 km
O co chodzi
dodam ze znajomy miał podobny problem w astrze 20 tdi okazało sie ze zabrudzony zbiornik bo poprzedni właściciel lał często ropę z niezbyt czystych baniek
czy w tym audi może byc podobnie moze jest tam jakis filterek lub cos podobnego ?
pozdro
na wag-u zero błedów
szukałem na forum i nie znalazłem nic na ten temat a problem wygląda następująco
A wiec gdy jest dużo paliwa ( w sensie 1/3 zbiornika około i więcej ) nie ma żadnego problemu
lecz gdy tylko zbliża się do rezerwy zaczyna się cyrk auto gaśnie i później problem z odpaleniem, wygląda to tak jakby się zapowietrzała
kreci kreci odpali wkręci się na obroty i gaśnie , natomiast wg licznika paliwa wystarczy jeszcze na ponad 150 km
O co chodzi
dodam ze znajomy miał podobny problem w astrze 20 tdi okazało sie ze zabrudzony zbiornik bo poprzedni właściciel lał często ropę z niezbyt czystych baniek
czy w tym audi może byc podobnie moze jest tam jakis filterek lub cos podobnego ?
pozdro
na wag-u zero błedów
Diesle generalnie nie lubią gdy muszą zaciągać paliwko z samego dna zbiornika.
Proponuję popatrzeć do środka zbiornika ( oczywiście w miarę możliwości ) i zobaczyć czy rzeczywiście syfu tam nie ma .
Poza tym - proponuję mieć zawsze więcej ON w zbiorniku a nie czekać aż stanie ...
Proponuję popatrzeć do środka zbiornika ( oczywiście w miarę możliwości ) i zobaczyć czy rzeczywiście syfu tam nie ma .
Poza tym - proponuję mieć zawsze więcej ON w zbiorniku a nie czekać aż stanie ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moze wskaznik oszukiwac i mimo ze pokazuje 150 km tam sahara juz
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Być może pompa zasilająca w baku nie pracuje . Zwróć uwagę czy jeśli z zbiorniku masz poniżej połowy paliwa , po dłuższym postoju auta (np godzina) przy przekręceniu kluczyka do pozycji grzanie świec słychać charakterystyczne "bulgotanie" paliwa.radekgrazka pisze:A wiec gdy jest dużo paliwa ( w sensie 1/3 zbiornika około i więcej ) nie ma żadnego problemu lecz gdy tylko zbliża się do rezerwy zaczyna się cyrk auto gaśnie i później problem z odpaleniem, wygląda to tak jakby się zapowietrzała kreci kreci odpali wkręci się na obroty i gaśnie ,
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: A4 awx gdy mało paliwa nie chce zapalac
Bulgotanie to jeszcze niczego nie wyrokuje.U mnie bulgoce, u kuzyna też, z tego co czytałem to jeszcze u paru osób bulgotało i nic złego z tego nie wynikałohomsky pisze: Być może pompa zasilająca w baku nie pracuje . Zwróć uwagę czy jeśli z zbiorniku masz poniżej połowy paliwa , po dłuższym postoju auta (np godzina) przy przekręceniu kluczyka do pozycji grzanie świec słychać charakterystyczne "bulgotanie" paliwa.
Nie mówię jednak, że może to powiedzmy być jeden z objawów kończenia się pompy, ale u mnie trwa to już długo i działa.
- radekgrazka
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie temat do zamknięcia okazało sie ( po wyjęciu całej pompki ze zbiornika ) ze jest kompletnie zaj....na jakimś papierem czy czymś może ktoś mnie nie lubi i wpierdzielił mi jakiś kawałek papieru albo miał to jeszcze poprzedni właściciel bo użytkuje ten samochód od niedawna ( miesiąc ) wg mnie nikt nie miał mi możliwość tego wrzucic nie wiem
Wazne ze wsi oki juz pozdrawiam
Wazne ze wsi oki juz pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: A4 awx gdy mało paliwa nie chce zapalac
homsky pisze: po dłuższym postoju auta (np godzina) przy przekręceniu kluczyka do pozycji grzanie świec słychać charakterystyczne "bulgotanie" paliwa.
u mnie bulgocze od kilku lat i chyba ponad 100 tyś z tym bulgotem zrobiłem więc to chyba nie to, choć sam się zastanawiam nad powodem tego bulgotu przy 1/3 zbiornika
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a może tak ma bulgotać ? homsky, musisz rozjaśnić o co chodzi z tym bulgotaniem
PS. u mnie też od ok 1/2 zbiornika bulgocze
PS. u mnie też od ok 1/2 zbiornika bulgocze
Uważam, że te bulgotanie to naciągana teoria. Miałem kilka tdi/td i z tego co pamiętam zawsze bulgotało, a nigdy nie miałem problemu z paleniem. Ja obstawiam albo syf w baku. Jak masz mało paliwa to zasysa jakiegoś syfu. myślę, że płukanie zbiornika mogło by pomóc. Zmiana filtra paliwa też byłaby wskazana. Druga opcja to cofające się paliwo do baku. Masz może gdzieś nieszczelność układu i powietrze w układzie. Miałem kiedyś ten problem w Oplu DTI i pamiętam, że kumpel zamontował mi taki zaworek zwrotny na przewodzie paliwowym i paliwo nie cofało się do baku.
Jak wy ludzie czytacie te posty?marcin44 pisze:Uważam, że te bulgotanie to naciągana teoria. Miałem kilka tdi/td i z tego co pamiętam zawsze bulgotało, a nigdy nie miałem problemu z paleniem. Ja obstawiam albo syf w baku.
Przeca napisał:
radekgrazka pisze:Panowie temat do zamknięcia okazało sie ( po wyjęciu całej pompki ze zbiornika ) ze jest kompletnie zaj....na jakimś papierem czy czymś może ktoś mnie nie lubi i wpierdzielił
- radekgrazka
- Użytkownik
- Kontakt: