"niepozytywne wibracje"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
"niepozytywne wibracje"
Witam wszystkich,
Witam
Mam problem w moim ALH 1.9 TDI który polega na tym że bardzo niskiej prędkości "toczeniu się" ( najcześciej dojeżdżając do świateł) słychać i czuć jak silnik wpada w nierówne wibracje.
Gdy tylko się zatrzymam wibracje ustają. Jeszcze zauważyłem że gdy jadę wolno i wibracje nie występują wystarczy delikatnie dodać gazu, gdy tylko spadną obroty znowu silnik wpada drgania. Wszytko to oczywiście na wciśniętym sprzęgle i wbitym biegu.
Podłączyłem laptopa i wprawiłem autko w "niepozytywne wibracje" obroty w VAGu skakały jak głupie
Znalazłem parę podobnych wątków ale nikt nie opisywał że wibracje zanikają po zatrzymaniu oraz że może samemu auto wprowadzić w drgania dodają lekko gazu.
Był bym wdzięczny za jakąś podpowiedź jak rozwiązać ten problem ponieważ okoliczni znachorzy unoszą ręce do góry i nie wiedza o co kaman, mówią może koło, może czujnik wałka, zero konkretów.
Pozdrawiam,
Tymek
Witam
Mam problem w moim ALH 1.9 TDI który polega na tym że bardzo niskiej prędkości "toczeniu się" ( najcześciej dojeżdżając do świateł) słychać i czuć jak silnik wpada w nierówne wibracje.
Gdy tylko się zatrzymam wibracje ustają. Jeszcze zauważyłem że gdy jadę wolno i wibracje nie występują wystarczy delikatnie dodać gazu, gdy tylko spadną obroty znowu silnik wpada drgania. Wszytko to oczywiście na wciśniętym sprzęgle i wbitym biegu.
Podłączyłem laptopa i wprawiłem autko w "niepozytywne wibracje" obroty w VAGu skakały jak głupie
Znalazłem parę podobnych wątków ale nikt nie opisywał że wibracje zanikają po zatrzymaniu oraz że może samemu auto wprowadzić w drgania dodają lekko gazu.
Był bym wdzięczny za jakąś podpowiedź jak rozwiązać ten problem ponieważ okoliczni znachorzy unoszą ręce do góry i nie wiedza o co kaman, mówią może koło, może czujnik wałka, zero konkretów.
Pozdrawiam,
Tymek
- seba198666
- Gadatliwa bestia
"niepozytywne wibracje"
TYMEK69 rozwiązałeś problem z tymi złymi wibracjami ,bo u mnie jest identycznie
Daj znać jeżeli jesteś jeszcze uczestnikiem forum
Daj znać jeżeli jesteś jeszcze uczestnikiem forum
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
"niepozytywne wibracje"
Użyłeś wyszukiwarki ? Jeden z typowych objawów zabrudzonego nastawnika ..TYMEK69 pisze:Mam problem w moim ALH 1.9 TDI który polega na tym że bardzo niskiej prędkości "toczeniu się" ( najcześciej dojeżdżając do świateł) słychać i czuć jak silnik wpada w nierówne wibracje.
-
- Nowicjusz
"niepozytywne wibracje"
U mnie to samo. Dawka była ustawiona na 1,8 mg . Ustawiłem vagiem na 3,8-4,0 mg i wszystko ustało. Radzę to sprawdzić, bo wysoka dawka nie jest wskazana
"niepozytywne wibracje"
Wina nastawnika, dawka paliwa jest ok.
Sorry za tak długa nieobecność ale tak akurat niestety wyszło.
Sorry za tak długa nieobecność ale tak akurat niestety wyszło.