ciśnienie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ciśnienie oleju
witam potrzebuje szybkiej odpowiedzi
od dwóch dni zauważyłem że przy ciepłym silniku mruga mi kontrolka oleju więc podjechałem odrazu na warsztat do brata podpiąłem manometr i na wolnych obrotach ciśnienie było 1 bar i rosło w miarę dodawania gazu czy może to być wina czujnika???
od dwóch dni zauważyłem że przy ciepłym silniku mruga mi kontrolka oleju więc podjechałem odrazu na warsztat do brata podpiąłem manometr i na wolnych obrotach ciśnienie było 1 bar i rosło w miarę dodawania gazu czy może to być wina czujnika???
ciśnienie oleju
a wieć silnik w moim golfie to 1.6 TD oznaczenie SB
a manometr wkręciłem w miejsce czujnika znajdującego sie na górze w głowicy
a manometr wkręciłem w miejsce czujnika znajdującego sie na górze w głowicy
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
ciśnienie oleju
Ciśnienie sprawdzałeś na ciepłym ma się rozumieć?
jeśli na wolnych było 1bar to spróbuj podmienić czujnik z kimś, albo kup nowy raczej będzie jego wina bo powinno mrugać jeśli spadnie poniżej 0,3czy 0,4bara(już dobrze nie pamiętam) w głowicy, a jak ma 1bar i mruga to raczej czujnik padł.
jeśli na wolnych było 1bar to spróbuj podmienić czujnik z kimś, albo kup nowy raczej będzie jego wina bo powinno mrugać jeśli spadnie poniżej 0,3czy 0,4bara(już dobrze nie pamiętam) w głowicy, a jak ma 1bar i mruga to raczej czujnik padł.
ciśnienie oleju
Stawiam na czujnik w podstawie filtra, pewnie pękł plastik.
Jak zacznie migać lampka to odepnij z niego wsuwkę i zewrzyj do masy lampka powinna zgasnąć - w ten sposób sprawdzisz czy nie ma przerwy w obwodzie.
Czujnik w głowicy działa odwrotnie, jak pojawia się ciśnienie to przerywa obwód.
W podstawie filtra jest szary - 0,9 bara, w głowicy niebieski 0,35 bara
Jak zacznie migać lampka to odepnij z niego wsuwkę i zewrzyj do masy lampka powinna zgasnąć - w ten sposób sprawdzisz czy nie ma przerwy w obwodzie.
Czujnik w głowicy działa odwrotnie, jak pojawia się ciśnienie to przerywa obwód.
W podstawie filtra jest szary - 0,9 bara, w głowicy niebieski 0,35 bara
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
ciśnienie oleju
Koszt czujnika 10-20 zł
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
ciśnienie oleju
Ale czujnik w podstawie jest chyba od dynamicznej kontroli ciśnienia i powinien się włączać bzyczek.t0mal pisze:Stawiam na czujnik w podstawie filtra, pewnie pękł plastik.