dziwna usterka sprzęgła ? aaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam dziś wymieniałem sobie spokojnie olej w moim golfiku po wymianie wsiadam odpalam czekam moment i kiedy chcę ruszyć okazuje się że po wciśnięciu sprzęgła i zapięciu jedynki puszczam sprzęgło a auto stoi lekko tylko ruszyło do przodu i stoi jakby był cały czas wysprzęglony. Dodam że pedał sprzegła jest dużo twardszy niż był do momentu ww usterki. Co to może być?
biegi wchodzą normalnie zero zgrzytu tylko nie "odpuszcza" sprzęgło. i twardszy pedał jest jak wspomniałem. nie sądze zeby kwestia oleju czy jego wymiana miała tu znaczenie
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pewnie zmieniał w skrzyni olej,a świeży wlał pod plastikowy korek do sprzęgła...ja4rqu pisze: Którą śruba spuszczałeś stary olej?
Było już kilka takich tematów
nie panowie zmieniałem olej w silniku i nie pomyliłem się heh więc mnie te tematy nie dotyczą.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Corey
a co się dzieje jak wrzucasz następne biegi i puszczasz sprzęgło?
podejrzewam że mogła sie rozlecieć tarcza sprzęgła
a co się dzieje jak wrzucasz następne biegi i puszczasz sprzęgło?
podejrzewam że mogła sie rozlecieć tarcza sprzęgła
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
aaaa pisałes o zmianie oleju i braku biegów po tym więc wywnioskowalismy że chodzi o olej w skrzyni, a jaki jest stan oleju w tej chwili? Może jakiś uszczelniacz poszedł i olej trafił na tarcze.
dzieje się to samo na każdym biegu tzn lekko ruszy budą i to wszystko stoi w miejscu. Nie ma żadnych niepokojących odgłosów przy tym.
Re: dziwna usterka sprzęgła ? aaz
nie sprawdzałem oleju w skrzyni a w sumie mogłem... więc nie wiem jaki jest stan auto dałem do mechanika ale dziś juz nie miał jak zajrzeć tylko wstawiłem go na warsztat i tak został.ja4rqu pisze:aaaa pisałes o zmianie oleju i braku biegów po tym więc wywnioskowalismy że chodzi o olej w skrzyni, a jaki jest stan oleju w tej chwili? Może jakiś uszczelniacz poszedł i olej trafił na tarcze.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wygląda na to że sprzęgło sie ślizga, dziwne jest to że pedał jest twardy
No właśnie też się zdziwiłem bo po wymianie sobie wsiadam, wciskam sprzęgło żeby odpalić autko i już mnie uderzyło to że pedał jest dużo twardszy a po chwili się okazało że nie da rady ruszyć.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ta jasne. udowodnij, ze dobrze wymieniles olej w silniku do uwierzymy. nie ma mozliwosci, ze po zmianie oleju w silniku nagle puscil uszczelniacz...
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
Re: dziwna usterka sprzęgła ? aaz
a kto mówi że przyczyną była zmiana oleju?? ja napisałem o zmianie żeby opisać sytuację w której mnie usterka opisywana zaskoczyła że tak to nazwę a mój błąd to że nie napisałem od razu ze zmieniałem olej w silniku a nie w skrzyni... więc jedno do drugiego ni jak się nie ma i tyle. poza tym nie wiem co masz na myśli mam ci opisać jak zmieniam olej w silniku? hehesouler pisze:ta jasne. udowodnij, ze dobrze wymieniles olej w silniku do uwierzymy. nie ma mozliwosci, ze po zmianie oleju w silniku nagle puscil uszczelniacz...
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
misiek nie widze zwiazku wymiany oleju w silnika i sprzegla z wysprzegleniem na lince. cos jest nie halo, dlatego pisze.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo