afn zgasł i nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
afn zgasł i nie odpala
witam jechałem dzisiaj moim passatem b4 afn miałem kawałek prostej wiec troche go przeciagnełem tak do 160 i puzniej zwolniłem do 120 i wrzuciłem na luz a tu patrze na obrotomierz ze silnik zgasł i kontrolki swieca wiec pierwsza mysl zabrakło ropy wiec podjechałem na stacje zalałem a tu o silnik nie odpala gdzie szukac problemu ? dodam ze podłaczyłem vaga nie ma zadnych bledów
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
afn zgasł i nie odpala
a dlugo kreciles? bo jesli zgasl z braku ropy to moze nie jest w stanie zaciagnac
poluzuj nakretki na wtryskach i wtedy krec az zacznie tryskac ropa, jak bedzie tryskac dokrec nakretki i spróbuj odpalic jak wtedy nie odpali trzeba bedzie szukac dalej
poluzuj nakretki na wtryskach i wtedy krec az zacznie tryskac ropa, jak bedzie tryskac dokrec nakretki i spróbuj odpalic jak wtedy nie odpali trzeba bedzie szukac dalej
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
afn zgasł i nie odpala
no nawet dlugo kreciłem ale to dziwne bo no fakt był na rezerwie ale na pierwszej kresce czyli z 7 l miał w baku dolałem 5 i dalej to samo , odkracalem jedna nakretne od wtrysku to ledwo co cos tam sikna
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
afn zgasł i nie odpala
poluzuj wszystkie i pokrec az zacznie sikac mocno, jesli z kazdego bedzie sie ledwo saczylo to zobacz czy dochodzi prad na zawor odciecia paliwa
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
Re: afn zgasł i nie odpala
Myślę że to nie będzie ten problem ale taką opcje też można postawićAdamm pisze:poluzuj wszystkie i pokrec az zacznie sikac mocno, jesli z kazdego bedzie sie ledwo saczylo to zobacz czy dochodzi prad na zawor odciecia paliwa
Jeśli problem występuję proponuję zacząć w kolejności :
- przekaźnik 109
- rozrząd
- instalacje
- nastawnik w pompie
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
afn zgasł i nie odpala
Wszytko się zgadza z wyjątkiem rozrządu ...akurat nie wiadomo czy jego przestawienie lub nie ,miało miejsce ...Ale na pewno wiadomo że jego prawidłowie ,lub nie ustawienie ,nie ma jakiegokolwiek wpływu na podawanie paliwa przez pompę ,podkreślam słowo PODAWANIE ,bo na odpalenie już ma więc szukanie przyzczyny nie podawania paliwa ,w ewentualnie przestawionym rozrządzie jest stratą czasuMK3speed pisze:Myślę że to nie będzie ten problem ale taką opcje też można postawić
Jeśli problem występuję proponuję zacząć w kolejności :
- przekaźnik 109
- rozrząd
- instalacje
- nastawnik w pompie
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
afn zgasł i nie odpala
A jak możesz wzrokowo ocenić podawanie paliwa przez pompę masz wtrysk sterujący zamiast oka ? Wystarczy sprawdzić dwa znaki czy się pokrywają sprawdzić ułożenie walu względem pompy wtryskowej Proponuję podłączyć vaga i zobaczyć jaką ma dawkę rozruchową jak kręcimy podczas kręcenia podnosi się wskazówka od obrotomierza ? Z praktyki wiem jak się mówi że coś jest stratą czasu jest błędem trzeba rozważyć wszystkie opcje Kolego simson233 w przewodach paliwowych znajduje się powietrze ?? Profilaktycznie podepnij pompę na krótko z bańki i zobacz efekt
afn zgasł i nie odpala
Doraźnie połącz kawałkiem kabelka biegun dodatni akumulatora z zaciskiem na elektrozaworze N109 pompy wtryskowej i silnik powinien odpalić (pod warunkiem, że jest to wina braku zasilania sterownika silnika) czyli zakręć ten dodatkowy kabelek jak ten oryginalny od sterowania N109 :
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b9acffe39a" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli silnik odpali to szukaj przekaźnika 109 (chyba taki jeszcze był stosowany w Pasku B4) i albo go wymień albo przeszlifuj w nim nóżki bo nie zwiera i nie podaje zasilania na sterownik silnika a ten na N109.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b9acffe39a" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli silnik odpali to szukaj przekaźnika 109 (chyba taki jeszcze był stosowany w Pasku B4) i albo go wymień albo przeszlifuj w nim nóżki bo nie zwiera i nie podaje zasilania na sterownik silnika a ten na N109.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
afn zgasł i nie odpala
Nie mam ,ale chyba nie czytasz uważnieMK3speed pisze:A jak możesz wzrokowo ocenić podawanie paliwa przez pompę masz wtrysk sterujący zamiast oka ?
A pompa i tak poda nawet jak odłaczysz sterujący , sprawdżsimson233 pisze:odkracalem jedna nakretne od wtrysku to ledwo co cos tam sikna
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
afn zgasł i nie odpala
wczoraj silnik odpalił pierw patrzałem ten przekaznik 109 ale niby był ok puzniej ten zaworek n109 i do niego niby tez dochodzil prad wiec ok no to odkreciłem 4 nakretki od wtrysków i zaczelem krecic i w koncu cos tam zaczal podawac paliwo wiec zakreciłem i probowalem odpalic po 2,3 próbach silnik odpalil , ale zauważyłem ze w przwodach znajduja sie pęcherzyki powietrza wiec co mu było ze zgasł jak myslicie
afn zgasł i nie odpala
filtr paliwa kiedy wymieniany ?
Golf mk3 1.4+lpg -> Volvo 850 2.0T +lpg -> Passat B4 1.9TDI ->?
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=100583 mój pass.
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=100583 mój pass.