Fajki świec się topią! - jaka przyczyna?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Chodzi o świece płynu chłodzącego (dogrzewacz). Dziś odpaliłem, podnoszę maskę a tam dymek z kabli, patrze - jedna fajka prawie stopiona. Co może być tego przyczyną? Czy to regulator napięcia do wymiany? Pytanie, co teraz zrobić z tymi fajkami nadpalonymi- owinąć to izolacją i założyć czy wymienić?
- Przemek482
- Nowicjusz
Byv moze za slaby styk jest i sie grzeja wtedy a nawet topia a dokladnie chodiz mi i styk midzy fajka a swieca , jeszcze inny pomysl to takie ze grzeja za dlugo i ostatni pomysl ze za spory prad idzie ,wiecej nie mam pomyslow .
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ciesz sie ,ze nie miales ognia pod maska ,tak jak ja Pewnie slaby styk mialy i dlatego sie stopily.
Re: Fajki świec się topią! - jaka przyczyna?
A u Ciebie był przyczyną słaby styk? Jak to poprawić- dojście tam jest masakryczne. Czy jeśli wykręcę stare świece, żeby założyć nowe, to wyleci mi płyn?Szymon Jarosz pisze:Ciesz sie ,ze nie miales ognia pod maska ,tak jak ja Pewnie slaby styk mialy i dlatego sie stopily.
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak, u mnie byl zasniedzialy styk.Jak odkrecisz swiece na zimnym silniku,to troszke plynu poleci ,ale to troszke.