golf mk4 1.9tdi 110km ucieka płyn chłodniczy filmik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- GOLF3GTIi
- Mały gagatek
witam mam problem z golfem ucieka mi płyn ze zbiorniczka jak go kupiłem przejechałem trasę 100km i pod domem zapaliła mi się kontrolka i mrugała ,, więc sprawdziłem płyn i było mało to dolałem go pojezdziłem nim od poniedziałku w czwartek sprawdzałem było ok dzisiaj w piątek po drodze do pracy znowu zaczęła mrugać znowu było mało płynu dolałem płyn tyle ile powinno być ujechałem 3 km i zaczęła mrugać dojechałem do domu i zgasiłem auto po chwili sprawdziłem stan płynu było ok, auto ma przejechane 317 tysięcy auto jest po chipie ponoć moc podniesiona jest do 150km a jeszcze jak przyjechałem to położyłem karton pod spód żeby zobaczyć czy nie cieknie i nie było plamy po godzinie sprawdzałem oleju nie ubywa ani nie przybywa proszę o pomoc z góry dzięki
Ostatnio zmieniony sob paź 05, 2013 13:40 przez GOLF3GTIi, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
golf mk4 1.9tdi 110km ucieka płyn chłodniczy
Jak wycieka na rdzeniu chłodnicy to możesz nic nie zauważyć bo odparuje zanim ścieknie .. sprawdź pod czujnikiem temperatury i ściągnij osłonę dolną silnika i sprawdź na rogach chłodnicy czy nie ma zacieków, równie dobrze może przepalać płyn chłodniczy. Trzeba szukać inaczej nie da rady ..
Haha moja fotka
Haha moja fotka
- GOLF3GTIi
- Mały gagatek
wziąłem foto z google ale tak nagle by uciekł przez 4 dni nic nie uciekało a nagle uciekło
- GOLF3GTIi
- Mały gagatek
a jeśli by przepalał płyn to coś by mogło się uszkodzić czym może być to z spowodowane ?
Re: golf mk4 1.9tdi 110km ucieka płyn chłodniczy
Uszczelka pod głowicą może być uszkodzona.GOLF3GTIi pisze:a jeśli by przepalał płyn to coś by mogło się uszkodzić czym może być to z spowodowane ?
- GOLF3GTIi
- Mały gagatek
a nic się nie stanie jak nim pojadę na warsztat do warsztatu mam 80km?
Nie powinno aczkolwiek radziłbym jak najszybciej to zrobić bo potem więcej problemów.GOLF3GTIi pisze:a nic się nie stanie jak nim pojadę na warsztat do warsztatu mam 80km?
Tylko weź na wypadek trochę płynu do chłodnicy
- GOLF3GTIi
- Mały gagatek
gdzieś czytałem że może ten płyn uciekać z nagrzewnicy zajrzałem pod wykładzinę to jest mokro i pod spodem auta też widać plamę cieknie akurat z tego miejsca
" onclick="window.open(this.href);return false;
i na odpalonym cieknie z tego koła też
" onclick="window.open(this.href);return false;
i na odpalonym cieknie z tego koła też
GOLF3GTIi pisze:gdzieś czytałem że może ten płyn uciekać z nagrzewnicy zajrzałem pod wykładzinę to jest mokro i pod spodem auta też widać plamę cieknie akurat z tego miejsca i na odpalonym cieknie z tego koła też
To raczej nie uszczelka pod głowicą a spory wyciek z obiegu płynu. Tak czy siak musisz jechać i to załatać może jakieś wężyki popękane są itp.
-
- Użytkownik
to już wiesz co wymienić. Nagrzewnicę. A te koło to nie od wspomagania ?
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
- GOLF3GTIi
- Mały gagatek
właśnie nie wiem od czego te koło bo nawet mocno leci ten płyn jak jest odpalony
Re: golf mk4 1.9tdi 110km ucieka płyn chłodniczy filmik
Tak ale węże chłodzące w którym jest płyn są poprowadzone jeszcze w innych rejonach.GOLF3GTIi pisze:właśnie nie wiem od czego te koło bo nawet mocno leci ten płyn jak jest odpalony
-
- Użytkownik
Re: golf mk4 1.9tdi 110km ucieka płyn chłodniczy filmik
sprawdź pozion płynu od wspomagania. Wg mnie to jest wspomaganie, a mocno leci bo pompa od wspomagania robi ciśnienie.("woda" jest w większości na rozrządzie). Xandar w aż tak wielu miejscach węży cieczy chodzącej nie ma. Dość łatwo je zlokalizować - większość jest dość grubych około 4- 5 cm, poza cienkim wężykiem do zbiorniczka wyrównawczego. Płyn chłodzący w miejscu wycieku po wyschnięciu tworzy jakby biały osad (wygląda jakby kamień w czajniku)GOLF3GTIi pisze:właśnie nie wiem od czego te koło bo nawet mocno leci ten płyn jak jest odpalony
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
- GOLF3GTIi
- Mały gagatek
płyn wspomagania jest ok nie ubywa codziennie sprawdzałem od tygodnia jedyne co to płyn chłodniczy ubywa a to co cieknie od tego koła to jest różowe czyli wychodzi na to że płyn chłodniczy raczej a na zegarach wyskakuje service 2600km co to oznacza