Wtyczkę nastawnika sprawdż ,jak styki ok.to niestety coś nie halo z samym nastawnikiem.Miałem kiedyś przypadek że auto nagle zgasło i kaplica ,jak się okazało po podpieciu vaga ,sypały sie błedy tak jak by odpiąć wtyczkę nastawnika ...po otwarciu pacjenta ,okazało się że coś zeżarło i to dosłownie ,styki na płytce ,a płytka była cała w białym wykwicie ...domniemywam ,a nawet jestem pewien ,że gosciu nalał odbarwianego oleju opałowego ,a odbarwia się go kwasem ,co ciekawe i raczej jest to wyjątek, pompie nic wielkiego się nie stało ,bo wymieniłem tylko nastawnik i auto smiga już drugi rok bez problemu

Więc jak zatankowałeś wcześniej jakiegoś niepewnego paliwa ,to stało się to ,co zwykle się dzieje po takim "paliwie " ,czyli podciera się wszystko w pompie i zaczyna się zacinać z braku smarowania ....w przypadku nastawnika ,przyciera się jego oś ,przechodząca przez kołnierz ,co zdarza mi się widywać dość często ,a w pudle mam pełno "eksponatów '' w postaci zmasakrowanych mechanicznie ,czy zastanych pomp ,po aplikacji do zbiornika paliwa czegoś ,co miało być ropą

Nastawnik czasem tak stoi ,że trzeba sporo siły żeby go ruszyć .Przy normalnym paliwie ,odpowiednio "tłustym ",nie ma prawa dziać się nic ,ani z pompą ani z nastawnikiem

Nastawnik indukcyjny na szczęście ,to taka konstrukcja ,gdzie nawet mocno zastany ,daje się zwykle w pełni przywrócić do pełnej sprawnosci ...niestety bebechów w pompie ,już sie nie da

można je tylko wymienić
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018