VW LT 45 2.4 TD 102 km typowe usterki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, przymierzam się do kupna LT-ka z 1992 roku, silnik 2.4td 102km, ale parę osób odradzało mi te silniki sądząc że są nietrwałe, że siadają pompy i głowice, czy ktoś może mi to potwierdzić albo doradzić na co uważać przy kupnie, co się może popsuć, wszystkie informacje i uwagi się przydadzą, w internecie nie znalazłem za wielu opinii, a jeśli jakieś były to było więcej pozytywnych niż negatywnych. Z góry dzięki, pozdrawiam
Bolec od vacum pompy siadają masz brak wspomagania hamowania. A Reszta w zależności ile masz km najechane.. Jak kupisz jakieś z 500 tyś km przebiegu to liczysz się z kosztami..
Jak takiego po 300 tyś km to jeszcze śmiało pojęździsz
Jak takiego po 300 tyś km to jeszcze śmiało pojęździsz
Po prostu często to wymieniałem w tych silnikach a tak nic po za tym.. Taki roboczy pojazd
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: VW LT 45 2.4 TD 102 km typowe usterki
To jest chyba 2,5 a nie 2,4 TDI. Jeżeli mówimy o tym samym rzędowym 5-cylindrowcu to jedyne co Ci się może przy nim przydarzyć to przebieg
Potem była w dostawczakach VW równia pochyła, zarówno jeśli chodzi o koszty eksploatacji jak i awaryjność.
Potem była w dostawczakach VW równia pochyła, zarówno jeśli chodzi o koszty eksploatacji jak i awaryjność.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
a orientuje sie ktos jaka predkosc uzyskuje takie auto ze skrzynia 4 biegowa( nie chodzi o Vmax, ale to normalna prednosc na najwyzszym biegu przy obrotach 2000-2200), mam transportera t3, wszystko by gralo ale predkosc przelotowa to 60km/h, nie chcialbym aby LT tez tak wolno jezdzil, wtedy kupno odpada. Ktos sie orientuje w tym??
-
- Nowicjusz
Witam Panowie. Mam parę pytań ponieważ stałem się szczęśliwym nabywcą ćwiczeń LT45. Długo się nie cieszyłem ponieważ zawarł się silnik. Remont strasznie kosztowny i okazało się że to silnik volvo. Kupiłem drugiego LT tylko że 31. Wszystko super. Zaprowadzony do mechanika A tam problem. Niby chłodnica inaczej montowana. Zbiornik wyrównawczych i takie tam inne klocki. Może ktoś naswietlic temat odnośnie tych różnic? Czy tylko mechanik robi mnie w balona. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
To nie silnik Volvo, tylko Volvo wkładało do swoich aut diesle VW, silnik w Twoim samochodzie mógł wcześniej siedzieć w Volvo.
Ja przekładałem ale silnik z LT do VOLVO właściwie bez większych problemów.