Kąt wtrysku i dawka paliwa golf ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem z autem, nie jedzie na niskich obrotach oraz nie jest tak żwawy jak niedawno. Auto mialo regenerowana turbine 25tys km temu. . Podjechałem do mechanika, podpiął pod komputer i posprawdzał parametry. Egr w dobrym stanie, wtryski rowniez lecz zwrocil uwage na kąt wtrysku i dawkę paliwa. Otóz na rozgrzanym silniku kąt wtrysku mial wartość 49 a dawka paliwa 7.2. Mehanik powiedział aby podniesc wartość kąta wtrysku oraz że dawka paliwa jest dwukrotnie za mała. Co o tym sądzicie? Czytając posty, uzytkownicy roznie sie wypowiadaja na ten temat i nie mam pojecia co o tym sadzic, jakie powinny byc najlepsze parametry dla silnika ALH? Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
z dawką ma rację jest za mała,mogło być 3.5/4 co do kąta 49/51 wychodzi z taśmy,może być 55/60 lepsze palenie...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Kąt wtrysku i dawka paliwa golf ALH
Ok dzieki, a jest mozliwosc ze auto sie slabiej zbiera i ogolnie jest malo zwawe przez te rzeczy?
Kąt masz OK, nie zmieniaj, co do dawki jest faktycznie za niska.