Problem z identyfikacją pompy wtryskowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć, posiadam Golfa 4 1.9 ALH, auto kiedyś było automatem więc o ile nikt nie wymieniał wcześniej pompy to powinna być tam oryginalna 11, chciałem to sprawdzić niestety w miejscu gdzie powinien być numer części niema nic . Moje pytanie brzmi czy kod może znajdować się w innych miejscach niż od "frontu" patrząc na silnik? Albo czy jest jakiś inny sposób na dojście do tego czy jest to pompa 10 czy 11? Pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Kuczek, powinna być w okolicach tłokorozdzielacza,od strony chłodnicy. Jednak możesz zerknąć z drugiej strony
Czasami napisy są bardzo mało wyraźne. Lampka,lustereczko i zajrzyj dokładnie. Numery muszą być. W innych miejscach nie znajdziesz.
Czasami napisy są bardzo mało wyraźne. Lampka,lustereczko i zajrzyj dokładnie. Numery muszą być. W innych miejscach nie znajdziesz.
Kurcze no właśnie z jednej jak i z drugiej strony niema napisów, wyszorowałem powierzchnię bo myślałem że może brud zasłania ale jednak nie. Raczej nikt nie zeszlifował tych numerów bo w tych miejscach struktura powierzchni jest taka sama jak na reszcie pompy. A czy pompy wizualnie różnią się w jakimkolwiek stopniu?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie. Są takie same.Kuczek pisze:A czy pompy wizualnie różnią się w jakimkolwiek stopniu?
- speedi93
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH+
- Kontakt:
Re: Problem z identyfikacją pompy wtryskowej
Zawsze możesz wyciągnąć tlokorozdzielacz i zmierzyć
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
ALH + GTB17 + FMIC + WZM230 + 107J = 194HP 397Nm
Pompa 11 o której piszesz posiada nastawnik o numerze HDK240 (numer widoczny od strony zaworu gaszenia)może to sprawdź.