[TDI VP] MK IV 1.9 TDI AGR 4motion za co odpowiada pompa w zbiorniku?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[TDI VP] MK IV 1.9 TDI AGR 4motion za co odpowiada pompa w zbiorniku?
Witam. Mam kłopot z 1.9 tdi agr 4motion, nie chce zaciągnąć paliwa z zbiornika. Z banki chodzi elegancko. Otworzyłem zbiornik i jest tam pompa do ktorej niestety nie dociera napięcie. Wyjście z pompy jest podłączone do przewodu zasilającego pompę wtryskową więc obstawiam ze pompa ta podaje paliwo chyba że się mylę? Bezpiecznik 28 sprawny, ale nie wiem który przekaźnik odpowiada za sterowanie pompą. Czy ta pompa powinna chodzić tak jak w pd chwile po zapłonie i później cały czas podczas pracy silnika?
[TDI VP] Re: MK IV 1.9 TDI AGR 4motion za co odpowiada pompa w zbiorniku?
Agr alh ahf ASV nigdy nie miały pompy podającej w baku. Jakaś dorubka.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Chyba jednak nie bo bak w 4 motion jest dzielony na pół. Ta pompka tłoczy paliwo z lewego zbiornika do prawego. Gdy padnie to całe paliwo (jeżeli jest go mniej jak pół baku) znajdzie sie w lewej komorze i silnik stanie.
No wlasnie 4motion które wychodziło z vp tylko z silnikiem agr jednak ma pompe w zbiorniku. W tym egzemplarzu węże z lewej komory leza luzem bo ktos wstawił prawdopodobnie pompę z pd która jest inna.