Witam w swoim aucie mam niecodzienny problem gdy auto stoi bez jezdzenia kilka dni odpala normalnie bez zadnych problemow od strzala mozna powiedziec po jakis 5 10 min auto zaczyna dlawic szarpac silnikiem potrafi zgasnac nie odpalac przez jakas minute moze 2 po czym odpala i wszystko wraca do normy . Filtry byly i sa na bierzaco wymieniane bylo plukanie baku i przewodow dolewanie jakis specyfikow by jeszcze wode wywalic z ukladu . Auto pod komputerem mieszkana i ilosc podawania ok wtryskiwacze nie sprawdzane ale z komputera wychodzi ze wszystko jest ok . Zauwazylem ze jesli auto ma obroty okolo 1000 po odpaleniu wedlug mnie tzw ssanie w zimie jak bylo reczne w golf 3 wlasnie po tym jakby to owe ssanie sie wylaczalo obroty spadaja do okolo 900 800 i zaczyna go dusic i moze zgasnac jesli dam gaz na maksa poszarpie i przechodzi i to wlasnie sie dzieje zawsze w przedziale 5 10 min od odpalnia pierwszego po dluzszym czasie auto tez nie chce sie nagrzac temperatura okolo 80 70 stopni gdzie zawsze bylo 90 czy zima czy lato . Prosze o jakies porady . silnik golf 1.9 tdi 115 koni .
Mam jeszcze jedno pytanie ale z innego dzialu wymienialem klape tylnia i mam taki czujnik styk od centralnego zamka tak mi sie wydaje jest wpina sie go do kostki i on powinien byc na zamku umiejscowiony ale nie wiem dokladnie jak i gdzie jesli ktos by mogl przeslac zdjecie albo linka jak to ma byc zamocowane . Pozdrawiam i z gory dziekuje za wszystko
[TDI] GOLF IV dziwne objawy 1.9 tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Szwagierro
- Mały gagatek
- Kontakt:
[TDI] GOLF IV dziwne objawy 1.9 tdi
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d01cc02e458c11b.html][img]http://images29.fotosik.pl/39/9875cb50a8883e66med.jpg[/img][/url]
[TDI] Re: GOLF IV dziwne objawy 1.9 tdi
Zacznij od VAG/a i sprawdzeniu bipów na pompkach oraz synchronizacji wałka... Co do temperatury.. to termostat
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
[TDI] Re: GOLF IV dziwne objawy 1.9 tdi
Sprawdź jak się zachowuje klapa gasząca.Szwagierro pisze: ↑pt lut 07, 2020 17:38po jakis 5 10 min auto zaczyna dlawic szarpac silnikiem potrafi zgasnac