[MK2 GTD]pytanie co do wycieku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
[MK2 GTD]pytanie co do wycieku
Witam wiec zaowazylem ze zawsze zostawiam plamy od samochodem ale nie tluste takie zwyczajne zajrzalem pod maske i mam wszytsko mokre od glowicy w dol tzn od pod glowicy czyzby uszczelka mi poszla?? ale plynu nie ubywa a oleju ubywa tyle ile zawsze?? czekam na jakas podpowiedz co moge sprawdzic i co to mzoe byc... a moze ropa mi ktoredys leci ??
[url=http://www.vwgolf.waw.pl/][img]http://www.vwgolf.waw.pl/forum/images/signatures/145162113047f9bd04c3864.gif[/img][/url]
Re: [MK2 GTD]pytanie co do wycieku
deczko chłodniej sie na dworze zrobiło ... nie "rozsadził" ci przypadkiem olej rzepakowy np. pompy ? i wtrysków ?gostek37 pisze:Witam wiec zaowazylem ze zawsze zostawiam plamy od samochodem ale nie tluste takie zwyczajne zajrzalem pod maske i mam wszytsko mokre od glowicy w dol tzn od pod glowicy czyzby uszczelka mi poszla?? ale plynu nie ubywa a oleju ubywa tyle ile zawsze?? czekam na jakas podpowiedz co moge sprawdzic i co to mzoe byc... a moze ropa mi ktoredys leci ??
a może Twój silnik ma już dosyć syntetyka że aż sie spocił (wyczyścił wszystko co trzeba - teraz bedzie czyścił kieszeń )?
umyj sdokładnie ilnik popatrz gdzie podcieka, a moze gdzie jeszcze ze wspomagania ci podcieka a silnik zawsze był mokrawy ?
jak niewielki wyciek to pomoże Ci środek takiej firmy
mi pomógł, nie jest to jakiś tam ceramizer czy inny śmieciarski wynalazek ...
no wiesz jak z pompy cieknie w dół to mokrego jest wszedzie troszkę ...gostek37 pisze:ale nie wszytsko ze alternator rozrusnzik itd tylko od glowicy w dol czyli korpus...wiec nadal to epwnioe pompa?? i normalnie by mi jezdzil,odpalal itd??
przestań jeździć na rzepakowym bez podgrzewaczy ... albo zobacz co sie dzieje jak wogóle przestaniesz dolewać rzepakowego i tylko normalny ON ...
jeśli masz świeczki dobre i akumulator to w zasadzie prawie normalnie odpala w zimne dni może być problem
aha jeszcze stan pompy się znacznie pogorszy...
zracji ,że jeżdziłeś na rzepaku (podejrzewam że w ilości wiekszej niż 50 %) i bez podgrzewacza to efektem jest prysznic z pompy wtryskowej albo przewodów do wtrysków.U mnie leje tylko z pompy Bo tez jeżdze na rzepaku.
z moich obserwacji wynika ,że pompa leje tylko podczas rozruchu zimnego silnika (bo wtety jest największe ciśnienie szczególnie na miesznce z rzepakiem) i w miarę jak sie silnik wraz z pompą rozgrzeją to przestaje bo jużnie ma takich prtzekroczeń w ciśnieniu podawnym na wtryski.
teraz żła wiadomość. jak zaczniesz jeżdzić teraz na samym ON (a pewnie zaczniesz bo zima tuż tuż)tobedzie ci ciekła przez czały czas - przynajmniej u mnie tak jest jak zaleje sam ON a to dla tego że ON jest żadszy.
miejscem wycieku w pompie jest szczelina pod uszczelką pod górnym deklem, przynajmniej u mnie.
Powymieniaj uszczelnienia w pompie
z moich obserwacji wynika ,że pompa leje tylko podczas rozruchu zimnego silnika (bo wtety jest największe ciśnienie szczególnie na miesznce z rzepakiem) i w miarę jak sie silnik wraz z pompą rozgrzeją to przestaje bo jużnie ma takich prtzekroczeń w ciśnieniu podawnym na wtryski.
teraz żła wiadomość. jak zaczniesz jeżdzić teraz na samym ON (a pewnie zaczniesz bo zima tuż tuż)tobedzie ci ciekła przez czały czas - przynajmniej u mnie tak jest jak zaleje sam ON a to dla tego że ON jest żadszy.
miejscem wycieku w pompie jest szczelina pod uszczelką pod górnym deklem, przynajmniej u mnie.
Powymieniaj uszczelnienia w pompie
Wciąż w nim grzebie ale jeszcze jedzie he he
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ale czy to i napewno pompa u mnie b u mnie korpus pod glowica jest mokry z przodu i tylu a z pompy chyba az tak by nie tryskalo zeby z tyu terz byl mokry?? i nie moge znalesc wycieku??
[url=http://www.vwgolf.waw.pl/][img]http://www.vwgolf.waw.pl/forum/images/signatures/145162113047f9bd04c3864.gif[/img][/url]