[MK3 1Z] Przepływomierz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1Z] Przepływomierz
Witam, planuje zakup przepływomierza do mojego MK3 TDI (66kW, 1Z). Znalazlem na allegro duzo taniej "chińszczyzny" ale problem tkwi w oznaczeniach. Na akcjach przepoływomierze są oznaczane numerami typu: 0 280 217 515 , 0 280 217 123 , 0 280 217 529 itp. Otóż na moim przepływomierzu nie mogę znaleźć numerów tego typu. Poniżej napisałem wszystko co wyczytalem z tabliczki:
PBT GF/M40
PIERBURG
7.1.8221.01
074 906 461
239/94
LCP GF30
Są też tam tabele do jakich aut dany model pasuje ale swojego nie znalazłem. No i pytanie jak mam dobrać dobry model przepływomierza. Może znalazłyby się jakieś linki do właściwych aukcji.
Z góry dzięki.
PBT GF/M40
PIERBURG
7.1.8221.01
074 906 461
239/94
LCP GF30
Są też tam tabele do jakich aut dany model pasuje ale swojego nie znalazłem. No i pytanie jak mam dobrać dobry model przepływomierza. Może znalazłyby się jakieś linki do właściwych aukcji.
Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony pn paź 09, 2006 20:22 przez sqn, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyjacielu.... te numerki ktore wypisales to sa numery katalogowe firmy "x" danego przepływomierza.. na twojej przepływce w aucie masz inne numery bo masz je z innej firmy tzw. oryginalnej.. a jesli chcesz tanszy zamiennik z firmy "x" to musisz skontaktowac sie z kims kto sprzedaje przepływki z tej firmy i podac mu dane twojego samochodu i on ci powie jaka potrzebujesz przeplywke.. i jeszcze jedno.. nie tolerujemy lenistwa... musisz sam sobie poszukac np. na allegro... jest tego dosc sporo
no niech ci bedzie... znalazlem w 2 minuty...
http://moto.allegro.pl/item131995000_pr ... _nowy.html
no niech ci bedzie... znalazlem w 2 minuty...
Ostatnio zmieniony pn paź 09, 2006 20:29 przez rafek81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Jesli juz to do 1Z trzeba wtyczke przerabiac... Kolego kup ORYGINAL i nie baw sie w chinszczyznerafek81 pisze:no niech ci bedzie... znalazlem w 2 minuty...
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Wiec to nie przeplywka. Zrob diagnoze dymaniczna i zapodaj wyniki. To moze byc zapchany katalizator, nastawnik pompy wtryskowej itd...sqn pisze:Nie tyle co straciło na mocy (chociaż nie mam porównania) ale przy przyspieszaniu występują czasami ostre szarpnięcia. Nie jestem pewien czy to przepływomierz ale autko było na diagnostyce i wszystko gra.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Ciekawie prawisz Gitner. Mój mechanik o tym nie pomyślał. Powiem jeszcze, że te objawy występują najczęściej np. jadąc pod niewielką górke i przyspieszając. Autko szarpie jakby się dusiło nawet przy normalnych obrotach (ok. 2000). Zdaża się to też przy wyższych obrotach (ok 2500) ale wtedy jest to pojedyńcze mocne szarpnięcie. Ktoś polecił mi jakiś przeparat do przeczyszczania wtrysków ale nic to nie dało. Takie objawy występują już ze 2 miesiące ale ostatnio poważnie się nasiły. Może jeszcze jakieś sugestie?
Dzieki i pozdrawiam.
Dzieki i pozdrawiam.
no to nie wygląda na przepływomierzsqn pisze:Nie tyle co straciło na mocy (chociaż nie mam porównania) ale przy przyspieszaniu występują czasami ostre szarpnięcia. Nie jestem pewien czy to przepływomierz ale autko było na diagnostyce i wszystko gra.
ostre szarpnięcia nie są powodem uszkodzenia jego
i napewno nie występują przy jego uszkodzeniu, objawia sie to spadkiem mocy ale nie szarpnieciami
kat tez mi przyszedł do głowy bo miałem podobnie w benzyniaku (niby wychodziło że silniczek krokowy a powodem był kat)
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
No to ja tez sie dopisze - dla mnie to tez nie wyglada na przeplywomierz, poza tym przy calkowitym padnieciu przeplywomierza VAG wykazuje blad. Szarpniecia to najczesciej sprawa czujnika podniesienia iglicy w 3cim wtryskiwaczu, zanieczyszczony nastawnik pompy i inne przyczyny wspomniane wczesniej. Przeplywka raczej nie. Mozesz to sprawdzic tak - wypnij przeplywke. Auto powinno stracic moc ale nie szarpac. Jezeli bedzie szarpac nadal to napewno nie przeplywka.
Prawdopodobnie przepływomierz ci siada. Podepnij pod Vaga zeby sie upewnic albo jak masz mozliwość załatw przepływomierz na podmianke.sqn pisze:Ciekawie prawisz Gitner. Mój mechanik o tym nie pomyślał. Powiem jeszcze, że te objawy występują najczęściej np. jadąc pod niewielką górke i przyspieszając. Autko szarpie jakby się dusiło nawet przy normalnych obrotach (ok. 2000). Zdaża się to też przy wyższych obrotach (ok 2500) ale wtedy jest to pojedyńcze mocne szarpnięcie. Ktoś polecił mi jakiś przeparat do przeczyszczania wtrysków ale nic to nie dało. Takie objawy występują już ze 2 miesiące ale ostatnio poważnie się nasiły. Może jeszcze jakieś sugestie?
Dzieki i pozdrawiam.