wskaźnik ilosci gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wskaźnik ilosci gazu
Witam
Jakieś 2 tyg temu wrzuciłem do swojego MK3 instalację gazową i od kilku dni wskaźnik od ilości LPG co mam zamontowany w samochodzie zaczął mi szwankować , jedna kreska zamast zniknąć mi po około 80km znika juz po 40 ...
A robie tyle samo km co wcześniej przed problemem z tym wskaźnikiem .
Jakieś 2 tyg temu wrzuciłem do swojego MK3 instalację gazową i od kilku dni wskaźnik od ilości LPG co mam zamontowany w samochodzie zaczął mi szwankować , jedna kreska zamast zniknąć mi po około 80km znika juz po 40 ...
-coś masz pod ubraniem ?
- wiesz stój SuperBohatera...
-
- Forum Master
wskaźnik ilosci gazu
po co sie tym przejmowac?u mnie bywa podobnie.patrze na przejechane km i tankuje.te wskazniki nie sa dokladne delikatnie mowiac
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
wskaźnik ilosci gazu
to nic z tym nie da się zrobić ?
-coś masz pod ubraniem ?
wskaźnik ilosci gazu
Te wskaźniki maja to do siebie ze nie nadają sie do idealnego odwzorowania ilości gazu, najlepszym wyjściem jest rozliczanie kilometrów, kiedys spotkałem sie z lanosem, który wskaźnik gazu miał zamontowany we wskazówce poziomu paliwa w zegarach, jechałeś na benzynie pokazywało benzynę, przelaczaleś na gaz pokazywało gaz. To z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze nie spełniało to swojego zadania.
-
- Forum Master
wskaźnik ilosci gazu
to ktos fizycznie dolaczyl taka wskazowke czy bylo na zasadzie ,ze jak niektore samochody nie maja emulator jak np peugeot to wskaznik pb pokazuje wskazanie lpg?
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Re: wskaźnik ilosci gazu
Przełącznik gazu to był jedynie wlacznik kołyskowy można było go ustawić w pozycje I lub II nie posiadał żadnych diod informacyjnych a w jaki sposób działała wskazówka nie jestem pewien.
Re: wskaźnik ilosci gazu
Zależy jaki masz wskaźnik gazu - diodowy przy przełączniku? To można go skorygować programem do gazu. W opcjach jest ustawienie rodzaju wskaźnika i możliwość korekcji. Dzisiaj to robiłem u siebie. Nie świeciła mi 4 dioda i po 15 km gasła 3 dioda. Teraz jest ok.siony pisze:Witam