Ulatniający się gaz przy reduktorze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem z ulatniającym gazem przy reduktorze jak dokładniej się temu przyjrzałem gaz ulatnia się w miejscu gdzie wchodzi miedziana rurka z gazem prosto z butli. Próbowałem dokręcać nakrętkę kluczem 14 jednak dalej się nie da. Nie rozbierałem nigdy reduktora gazu czy tam jest jakaś uszczelka przy wejściu tej rurki z gazem ?
-
- VWGolf.pl Killer
podjedź do gazownika i zrobi utnie wygnieciony koralik założy nowy i po problemie ewentualnie sam odkręć śrubę utnij stary załóż nowy tak by wystawało ze 2mm rurki poza koralik i zakręć mocno
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
O jaki koralik chodzi ? powiedz mi czy na tą rurkę wchodzi coś czy ten koralik jest zgrzany z rurką ?
O dzięki teraz wiem co do czego musiałbym kupić tą baryłkę zakręcić gaz wypalić go i wymienić ową baryłkę na nową. Uszczelka jest w tej baryłce ?
-
- VWGolf.pl Killer
nie ma tak ma się zagnieść i ma być szczelne
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Baryłka pełni funkcję uszczelniającą. Jak dasz już nową to dokręcaj z czuciem (nie wiele trzeba by się uszczelniła).
Rurka miedziana nie może mieć wgięcia i powinna być równo ucięta.
Rurka miedziana nie może mieć wgięcia i powinna być równo ucięta.