Świece i kable zapłonowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Świece i kable zapłonowe
Witam mam mały problem chciałbym wymienić świece i kable zapłonowe w moim golfie 4 1.8. Gaz założyłem 1.5 roku temu ale nie wymieniałem świec ani kabli, ponieważ ten gościu który zakładał gaz stwierdził że jest to niekonieczne. Od pewnego czasu zauważyłem że na wolnych obrotach jest trochę mułowaty później jest już lepiej ale dopiero od 2,5tyś.Czytałem że może to być problem świec i kabli. Chciałbym się dowiedzieć jakie świece kupić tzn. 1 elektrodowe czy 3 elektrodowe i jakiej firmy są najlepsze do gazu to samo dotyczy się kabli zapłonowych. Poczytałem trochę na ten temat i opinie są różne, więc chciałbym się dowiedzieć czegoś od ludzi którzy mają VW. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Świece i kable zapłonowe
Jaki masz, konkretnie silnik?, moc, podaj kod silnika.
Jeżeli winne cewki, kable czy świece, to objaw jest taki że auto przerywa, poszarpuje itp..
Na początek możesz swiece wymienić jak najbardziej, ale na takie jakie zaleca producent! Sprawdź w instrukcji od swojego auta, będą to zapewne świece NGK. I jeżeli producent zaleca 3-elektrodowe to takie mają być.
Czy auto tez muli na benzynie? podłączałeś kompa? jakieś błędy? jak korekty długie i krótkie?
Podaj jaką masz instalację gazową, jakie wtryski, jaki reduktor, jaki komp gazowy, jaki przebieg na gazie, jaki filtry stosujesz do gazu i jak często wymieniasz?
Jeżeli winne cewki, kable czy świece, to objaw jest taki że auto przerywa, poszarpuje itp..
Na początek możesz swiece wymienić jak najbardziej, ale na takie jakie zaleca producent! Sprawdź w instrukcji od swojego auta, będą to zapewne świece NGK. I jeżeli producent zaleca 3-elektrodowe to takie mają być.
Czy auto tez muli na benzynie? podłączałeś kompa? jakieś błędy? jak korekty długie i krótkie?
Podaj jaką masz instalację gazową, jakie wtryski, jaki reduktor, jaki komp gazowy, jaki przebieg na gazie, jaki filtry stosujesz do gazu i jak często wymieniasz?
Świece i kable zapłonowe
Silnik 1.8 125km kod AGN. Pod kompa nie podłączałem jeszcze na benzynie jest trochę lepiej instalacja STAG 3 Przebieg na gazie 16 tyś filtry wymieniony po 10 tys ale jaki to nie wiem
Świece i kable zapłonowe
Nie podałeś jakie masz wtryski gazowe, a to bardzo istotne.
Świece do twojego auta to : NGK BKUR6ET-10, 3-elektrodowe i takie kup, podłącz auto do kompa, sprawdź błędy, i korekty paliwowe.
Myślę że powodem muła u ciebie jest badziewne wystrojenie instalki, bądź badziewne wtryski typu valtek i im podobne.
Czy auto było strojone w drodze czy na postoju?
Świece do twojego auta to : NGK BKUR6ET-10, 3-elektrodowe i takie kup, podłącz auto do kompa, sprawdź błędy, i korekty paliwowe.
Myślę że powodem muła u ciebie jest badziewne wystrojenie instalki, bądź badziewne wtryski typu valtek i im podobne.
Czy auto było strojone w drodze czy na postoju?