brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- etz_prorider
- Mały gagatek
brak mocy
Od regulacji składu mieszanki LPG i wymiany filtra fazy ciekłej gazu. W jakim stanie filtr powietrza? na benzynie robi to samo?
Re: brak mocy
Sytuacja analogiczna na LPG i na PBP5. Usterka na kilka dni znikła ale przewidywałem, że powróci Objawia się ona niemożnością wkręcenia na maksymalne obroty i pojawia się charakterystyczny dźwięk, tak jakby powietrze gdzieś bokiem szło.etz_prorider pisze: na benzynie robi to samo?
- etz_prorider
- Mały gagatek
brak mocy
Prawdopodobnie jakieś podciśnienie puściło, wężyki popękały lub sparciały na krućcach. posprawdzaj wszystko bo jest tam tego sporo. Masz gaźnik 2E-E z nastawnikiem? jeśli tak to sprawdź nastawnik wg. porad kolegów w tematach odnośnie diagnostyki w/w gaźnika. Jeśli uwalona jest membrana to czeka Cię inwestycja w regenerację lub poszukiwania innego nastawnika lub całego gaźnika na szrotach lub internetach.
Również podejrzewam podciśnienia, ale zastanawiające jest to, że na kilka dni wróciło do normy. gdyby było uwalone jakieś podciśnienie, czy obtoty by wtedy nie falowały?etz_prorider pisze:Prawdopodobnie jakieś podciśnienie puściło, wężyki popękały lub sparciały na krućcach
- etz_prorider
- Mały gagatek
Wykonałem tzw. test dezodorantu i nic nie zauważyłem.etz_prorider pisze:Możesz też się zastanowić nad wymianą podstawy gaźnika.
Objawy silnika. odpala bez problemu, utrzymuje obroty, a problem pojawia się, gdy wcisnę pedał w podłogę. Nie mogę osiągnąć maksymalnych obrotów. Delikatnie naciskając pedał, obroty wchodzą na czerwone pole ale i tak nie mogę osiągnąć maksymalnych obrotów.nogiln pisze:Wykonałem tzw. test dezodorantu i nic nie zauważyłem.etz_prorider pisze:Możesz też się zastanowić nad wymianą podstawy gaźnika.
Jeszcze jedno, byłem u mechanika, gdyż rano, po uruchomieniu słyszałem dzwonienie. Mechanik stwierdził, że oberwał się katalizator. Czy może mieć to wpływ na brak mocy?
- etz_prorider
- Mały gagatek