[mk4] Check engine a lpg i sonda lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Check engine a lpg i sonda lambda
Witam mam problem odnośnie check engine, mam Golfa 4 2.0 z gazem, ostatnio założyłem nowy tłumik środkowy i wywaliłem puche kata zamieniając ją na strumienice, założyłem już drugą nową sonde, do tego ją zemulowałem, a check engine wyskoczył po przejechanii dosłownie 5 km, czy to może być wina źle wyregulowanej instalacji LPG? Auto na gazie nie traci mocy, wręcz przeciwnie, czy to wina wiązki czy zbyt bogatej czy ubogiej mieszanki?
[mk4] Re: Check engine a lpg i sonda lambda
Zakręć całkowicie lpg i jeździj na pb. Jak błąd powróci wówczas trzeba szukać przyczyny. Jaki masz kod błędu?
Wyskakują te same błedy czyli bład elektryczny sondy lambda P0134 oraz brak działalnosci P0135
Czy to możliwe ze check sie zapala bo cos jest nie tak z wtryskami benzyny? Planuje zmienić cała listwe wtryskową łącznie z wtryskami bo silnik sie dusi i dławi na benzynie a na LPG chodzi elegancko. Check wyskakuje i na benzynie i na gazie.
Założona nowa sonda i zemulowana, czujnik temperatury tez wymieniony na nowy oryginalny.
Sprawdź miernikiem ciągłości przewodów od sondy oraz czy nie majá zwarcia do masy lub do +. Dotyczy to również wiązki elektrycznej od wtyczki przy sondzie aż do ECU.