Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
-
- Nowicjusz
Mam takie pytanko. W swoim golfie mk4 mam teraz alufelgi R15 na oponach 185/65. Jako, że pogoda ostatnio była jaka była, pojechałem trochę po krawężniku i felga poszła się ten tego. Pomyślałem, że skorzystam z okazji i kupię nowe, na które już zbierałem się od dawna. Pomyślałem żeby wsadzić 225/45/R17. I tu moje pytanie. Czy opona o tej szerokości nie będzie mi nigdzie szorować przy skrętach? I czy w ogóle wejdzie bez przeróbek przód jak i tył?
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Te które chcę wsadzić mają ET 35 i 7,5" szerokości. Chociaż myślałem też o 15" jako że drogi w okolicy mam niezbyt dobre. o szerokości 6,5", ET 35. A te które mam teraz nie mam pojęcia jakie są.
kluczyk_77 na spokojnie możesz wsadzać nic nie bedzie tarło, rozumiem zawieszenie nie gwintowane?
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kluczyk_77, wszystkie felgi które podałeś z oponami będą pasować i nigdzie nie będzie szorować
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam Panowie szukam felg do mojego Mk IV z rozstawem 5x100 najlepiej cos z rantem albo jak najbardziej pełna felga:) ma ktos moze cos do sprzedania??najlepij cos z okolic ślaska lub opolskiego:)pozdrawiam
-
- Nowicjusz
A takie pytanko mam jeszcze. Jak tam wygląda kwestia spalania jak się przerzucę z 185 na opony 225? Teraz w trasie pali mi ok. 5,5l/100km, dużo podskoczy?
kluczyk_77 mniej niż zmiana lato/zima jakieś mniej niż pół litra na 100km
więcej zależy od rodzaju gumy niż od 4cm szerokości
więcej zależy od rodzaju gumy niż od 4cm szerokości
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
-
- Nowicjusz
Przeszukuję allegro w poszukiwaniu felg do mk4 i zacząłem się zastanawiać jakie felgi były montowane w IV GTI. Takie? - http://moto.allegro.pl/oryginalna-nowa- ... 38025.html" onclick="window.open(this.href);return false; Jeśli tak to trochę dziwnie, bo stalówki mają ET35 a te mają 42. Nie będą wyglądały na "wciśinęte" do środka?
Wojciechus wszystko ok bo et jest kompensacja wiekszej szerokości felgi, zazwyczaj ori stalowe są dużo węższe od ori alu. te alu które podałeś występowały w gti, tak samo jak np santa monica czy bbs bodajże RC z 25th edition
-
- Nowicjusz
No ale ori alu do MK4 mają 6.5 cala tyle samo co stalówka, jednocześnie aluminiowe mają większe ET. Wydaje mi się, że wówczas te kółka będą zwężały auto w stosunku do stalówek, czy źle myślę?
witam chce wlozyc do golfa IV felgi o szerokosci 9 cali et 30 z przodu gumy 205 a tyl 225 i pytanie czy nie bedzie to wystawac ? z gory dzieki
Bagieta