Opony i felgi do Golfa MK 4
Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory
Tak.
Jeżeli na jakimś -40 czy -60 założysz 215/35 to będzie wheelgap jak na serii. Na seryjnych gumach potrzebne są okolice -90 żeby schować bieżnik.
Chyba że nie przeszkadza Ci wheelgap i chcesz tylko szurać osłoną pod silnikiem - wtedy i 205/35 można zakładać.
Jeżeli na jakimś -40 czy -60 założysz 215/35 to będzie wheelgap jak na serii. Na seryjnych gumach potrzebne są okolice -90 żeby schować bieżnik.
Chyba że nie przeszkadza Ci wheelgap i chcesz tylko szurać osłoną pod silnikiem - wtedy i 205/35 można zakładać.
-
- Gadatliwa bestia
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory
No to jakoś dziwnie, bo ja dokładnie nie wiem ile mam u siebie bo z takim już kupiłem z -50 kit, pewnie jeszcze trochę siadło z czasem i jak założyłem 215/35 to jeszcze brakowało ze 3 cm zeby już opona sie zaczynała chowac, a tak to nawet nie wyglądało źle
Skoro brakowało 3cm to moim zdaniem wyglądało źle, ale są gusta i guścikiboris_kafarrow pisze:jeszcze brakowało ze 3 cm zeby już opona sie zaczynała chowac, a tak to nawet nie wyglądało źle
-
- Gadatliwa bestia
Nie powiedziałem, że wyglądało to dobrze, tylko jak na obniżenie sprężynami -50 nie było tragedii.
Będzie gwint, bedziemy ustawiac i pasowac, żeby było dobrze
Będzie gwint, bedziemy ustawiac i pasowac, żeby było dobrze
- Mietek1335
- Mały gagatek
8.5Jx18 ET45 na to opona 215 35 R18 i teraz pytanie... Adapter na tył 22mm i na przód 20mm? Będzie dobrze? Jaki węższy adapter na przód, by nie obcierało o amortyzator?
Dodam tylko, że gwint skręcony na sam dół.
Dodam tylko, że gwint skręcony na sam dół.
Mój Golf MK IV ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=526062" onclick="window.open(this.href);return false;
przód et30, tył et20. Czyli 15 i 25.
Przy 20 na przodzie będzie wystawać, ale jak zaklepiesz rant i dasz gumowe odboje to może pojeździ
Przy 20 na przodzie będzie wystawać, ale jak zaklepiesz rant i dasz gumowe odboje to może pojeździ
- Mietek1335
- Mały gagatek
Shmatan, dzięki wielkie.
Koło to Audi 4E0 601 025 M.
Na tył dam adapter 22mm a na przód przerobię 25tki na 16mm. Będzie dobrze? Jak to będzie wyglądało z taką oponą? Gwint jest skręcony na maksa, z twojego polecenia FK. Spasuje się to jakoś ładnie? Czy lepiej inną oponę? Myślę też o 215/40R18.
Sorry za zawracania głowy; może komuś przydadzą się takie informacje
Koło to Audi 4E0 601 025 M.
Na tył dam adapter 22mm a na przód przerobię 25tki na 16mm. Będzie dobrze? Jak to będzie wyglądało z taką oponą? Gwint jest skręcony na maksa, z twojego polecenia FK. Spasuje się to jakoś ładnie? Czy lepiej inną oponę? Myślę też o 215/40R18.
Sorry za zawracania głowy; może komuś przydadzą się takie informacje
Mój Golf MK IV ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=526062" onclick="window.open(this.href);return false;
Mietek1335, przód w AK street nie daje się zbytnio skręcić, obawiam się że pozostanie wheel gap jeżeli helpery są założone ale próbować można.
215/40 będzie wyglądać bardziej baloniasto, ale przynajmniej na pewno ukręcisz wysokość bez wheel gap'a nawet z helperami.
Ja bym dał 25 na tył a z tych 22 podtaczał ;] pamiętaj tylko że przy adapterach mniejszych niż 20mm trzeba podejść do sprawy z głową żeby gwintu na wkręcenie śrub było dość, a zarazem żeby łby śrub łączących dystans z piastą się schowały. Tak czy inaczej myśle że będzie ładnie
215/40 będzie wyglądać bardziej baloniasto, ale przynajmniej na pewno ukręcisz wysokość bez wheel gap'a nawet z helperami.
Ja bym dał 25 na tył a z tych 22 podtaczał ;] pamiętaj tylko że przy adapterach mniejszych niż 20mm trzeba podejść do sprawy z głową żeby gwintu na wkręcenie śrub było dość, a zarazem żeby łby śrub łączących dystans z piastą się schowały. Tak czy inaczej myśle że będzie ładnie
Witam wszystkich.
Na samym początku przepraszam wszystkich oraz proszę o wyrozumiałości - jestem nowa osoba na forum. Nie do końca wiem czy w dobrym wątku zawieram głoś ale może post nie zostanie usuniety.
A mianowicie posiadam MK4 w TDI i zacnie służy mi juz 7 rok, i zastanawiałem się nad sprzedażą ale jak zobaczyłem ceny to stwierdziłem ze autko zostaje juz dożywotnie u mnie, ale trzeba je trochę poprawić. Na pierwszy stage idzie wygląd zew. mianowicie nowy lakier i nowe kółka.
I tu moje pytanie ( a ze dopiero zaczynam i jestem zielony ) jakie koła 16"/17"/18" /19" z jakim et oraz jakie opony do SERYJNEGO ZAWIESZENIA ( narazie seria- dopuki sie nie odkuje po malowaniu i kółkach) aby było jak najmniej przeróbek i żedy dało sie na tym jeździć.
Z góry dzieki i sorry.
Na samym początku przepraszam wszystkich oraz proszę o wyrozumiałości - jestem nowa osoba na forum. Nie do końca wiem czy w dobrym wątku zawieram głoś ale może post nie zostanie usuniety.
A mianowicie posiadam MK4 w TDI i zacnie służy mi juz 7 rok, i zastanawiałem się nad sprzedażą ale jak zobaczyłem ceny to stwierdziłem ze autko zostaje juz dożywotnie u mnie, ale trzeba je trochę poprawić. Na pierwszy stage idzie wygląd zew. mianowicie nowy lakier i nowe kółka.
I tu moje pytanie ( a ze dopiero zaczynam i jestem zielony ) jakie koła 16"/17"/18" /19" z jakim et oraz jakie opony do SERYJNEGO ZAWIESZENIA ( narazie seria- dopuki sie nie odkuje po malowaniu i kółkach) aby było jak najmniej przeróbek i żedy dało sie na tym jeździć.
Z góry dzieki i sorry.
Nowy lakier sobie odpuść, bo na przyszłość to tylko więcej problemów (najlepszy lakiernik Ci nie odtworzy jakości fabrycznej powłoki lakierniczej) - zaufaj mi, znam sporo osób którym np. żal było wydać 600zł na detailing, pomalowały całą budę za 2000 i teraz są niezadowolone bo lakier nie taki ładny, bo się szybko rysuje.
Co do felg i opon - w pierwszym poście masz rozmiary opon do mk4. Jeżeli nie będzie prędko zawieszenia to raczej 16", jeżeli będzie to 18/19.
Co do felg i opon - w pierwszym poście masz rozmiary opon do mk4. Jeżeli nie będzie prędko zawieszenia to raczej 16", jeżeli będzie to 18/19.
Witam
Obecnie posiadam oryginalne felgi 16 calowe. Jednak zastanawiam się nad wymianą ich na jakieś 18 calowe. Mogę bez problemu wrzucić 18? Potrzebne będą dystanse? Nie będzie problemu z ich założeniem? Mam wstawione amortyzatory Bilstein na tył. Będzie to w miarę wyglądało gdyby potem jeszcze dokupił sportowe sprężyny? Jak wybrać najlepszy profil opony do tych 18?
Serdeczne dzięki, pozdrawiam.
Obecnie posiadam oryginalne felgi 16 calowe. Jednak zastanawiam się nad wymianą ich na jakieś 18 calowe. Mogę bez problemu wrzucić 18? Potrzebne będą dystanse? Nie będzie problemu z ich założeniem? Mam wstawione amortyzatory Bilstein na tył. Będzie to w miarę wyglądało gdyby potem jeszcze dokupił sportowe sprężyny? Jak wybrać najlepszy profil opony do tych 18?
Serdeczne dzięki, pozdrawiam.
Do usunięcia.
- eGabeleXxX
- Użytkownik
lukaszop, do 18" trzeba profil idzie najczęściej 40. Na 18-tkach trzeba mieć śruby o innej przylgni, bo stożkowej i nieco dłuższe, ale to chyba nie ma aż tak wielkiego znaczenia, bo rozmawiałem ze znajomymi i jeżdżą na półokrągłych i 17-18".
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie czy taka fela podejdzie do mkIV?
http://tablica.pl/oferta/sprzedane-CID5-ID45mpf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Warta swojej ceny? No i jakie oponki na to?
http://tablica.pl/oferta/sprzedane-CID5-ID45mpf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Warta swojej ceny? No i jakie oponki na to?
lukaszop, upominałem Cię już jednokrotnie, teraz piszę ostatni raz. Przeczytaj chociaż pierwszy post!
Acid55555, łącząc treść aukcji:
KOLEJNE PYTANIA NIEZGODNE Z PIERWSZYM POSTEM (LUB PYTAJĄCE O TREŚCI W NIM ZAWARTE) BĘDĄ USUWANE I NAGRADZANE WARNAMI
A Ty, kolego, odpuść sobie pomaganie komukolwiek jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz. Kształt przylgni śruby NIE ZALEŻY od średnicy felgi, i ma to wielkie znaczenie bo korzystanie z błędnych śrub poza luzowaniem się koła powoduje też niszczenie gniazd w felgach. Następnym razem za takie "porady" dostaniesz warna.eGabeleXxX pisze:Na 18-tkach trzeba mieć śruby o innej przylgni, bo stożkowej i nieco dłuższe, ale to chyba nie ma aż tak wielkiego znaczenia, bo rozmawiałem ze znajomymi i jeżdżą na półokrągłych i 17-18".
Acid55555, łącząc treść aukcji:
z pierwszym postem tego tematu powinieneś sam się zorientować.5x100 et 35 szerokosc 8"
KOLEJNE PYTANIA NIEZGODNE Z PIERWSZYM POSTEM (LUB PYTAJĄCE O TREŚCI W NIM ZAWARTE) BĘDĄ USUWANE I NAGRADZANE WARNAMI