Pytanko nietypowe. Mam dystanse 35 mm z tyłu, stalowe, przykręcane do piasty, jednak to za mało jeszcze do obecnego koła. Czy są jakieś przeciwwskazania, żeby zamiast nowego dystansu grubszego o 10 mm na obecny 35 przykręcony do piasty nałożyć przelotowy alu 10 mm razem z felgą i dłuższymi śrubami? Przy okazji nieco urwie się na wadze dystansu względem nowego stalowego 45 mm.
"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Siema, mam w planach zakupic felgi z rostawem 5x112, ile min musi mieć dystans? i jakich felg z jakim et szukać aby przód był idealnie? ET 45 przypasi pod adaptery?
Jakie dystanse polecilibyście do Golfa IV:
- felgi Santa Monica, ET: 38, szerokość: 7J
- zawieszenie GTI (-2cm)
Zależy mi na poprawie wyglądu, jednak chciałbym uniknąć wystawania koła na zawnątrz i obcierania o błotnik.
20mm na tył i 15mm na przód będzie optymalne?
trzeba pamiętać że na piaście jest tarcza hamulcowa ~6 mm i tam nie ma gwintu.
najlepiej dobrać takie długości śruby aby po wkręceniu wyszły z drugiej strony piasty 2-3 mm.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
Na forum jestem już trochę czasu, ale jest to dopiero mój pierwszy post, więc w pierwszej kolejności witam Wszystkich i proszę o poradę.
Otóż posiadam komplet felg 17 cali 2x8J i 2x9J z ET55. Oryginalnie rozstaw śrub mają 5x108, ja potrzebuję do swojego golfa 5x100. I tutaj chciałbym Was właśnie prosić o pomoc - jakiej grubości dystanse zmieniające rozstaw powinienem wykombinować żeby nic nie ocierało ani nie wystawało?
Z góry dzięki za odpowiedzi.