Cześć,
mam pytanko, zakupiłem felgi BBS RF 010 z rozstawem 5x120 ET13 i chciałbym nawiercić drugi rozstaw na 5x100
Jaka powinna być grubość felgi w miejscu gdzie przechodzą śruby i mocują felgę do piasty?
Ponieważ jest ET 13 i ori śruby są głęboko osadzone, myślę obok nawiercić płytko drugi rozstaw 5x100 i dać dłuższe śruby.
Dwa pierwsze zdjęcia przedstawiają rotor mojego RF a na ostatnim foto zaznaczyłem nawiert felgi BBS na którym widać, że grubość felgi w miejscu gdzie przechodzą śruby wcale nie jest jakaś specjalnie gruba, obstawiam z 10mm + kilka mm które jest wyfrezowane na "łeb" śruby.
Ma prawo to funkcjonować? Będzie to bezpieczne?
Nawiert felg BBS RF
Nawiert felg BBS RF
nie nawiercisz drugiego rozstawu jak nie masz pełnego tyłu
jak chcesz to zrobić to powinno wyglądać jak u mnie, kołkowanie spawanie tyłu, obróbka i nawiert, baza była jak u ciebie
jak chcesz to zrobić to powinno wyglądać jak u mnie, kołkowanie spawanie tyłu, obróbka i nawiert, baza była jak u ciebie
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Nawiert felg BBS RF
Rozumiem.
To z innej beczki pytanie, czy dystanse 10mm zmieniające rozstaw z 5x100 na 5x120 są do ogarnięcia?
Śruby imbusowe przykręcające dystans do piasty nie muszą się chować całkowicie w dystans bo budowa felgi pozwala na schowanie łbów w felge.
Pytanie tylko czy 10mm wystarczy, żeby bezpiecznie przykręcić felge do dystansu? Przy śrubach m12x1.5 wychodzi to 6.5 obrotu śruby.
To z innej beczki pytanie, czy dystanse 10mm zmieniające rozstaw z 5x100 na 5x120 są do ogarnięcia?
Śruby imbusowe przykręcające dystans do piasty nie muszą się chować całkowicie w dystans bo budowa felgi pozwala na schowanie łbów w felge.
Pytanie tylko czy 10mm wystarczy, żeby bezpiecznie przykręcić felge do dystansu? Przy śrubach m12x1.5 wychodzi to 6.5 obrotu śruby.
Nawiert felg BBS RF
10-12 wystarczy zobacz u 16vg60 ma tak w s3 i śmiga viewtopic.php?f=91&t=596977" onclick="window.open(this.href);return false;kamien85 pisze:ie tylko czy 10mm wysta
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”