otwór centrujący, otwory na śruby.problem
Przecież widać od razu, że te felgi nie miały 5X100mm rozstawu. I to jest przyczyna. Ktoś rozwiercił otwory na owale żeby to dokręcić, a każde kolejne dokręcenie tylko niszczyło dalej otwory. Daj dobre foto otworu na śrubę i foto płaszczyzny przylegania felgi do piasty bez pierścienia. Daj też foto każdego ramienia od tyłu bo rozstaw powinien tam być.
- darrrrekdaro
- edismd.
felgi są 5x100 a przynajmniej w takiej specyfikacji je kupiłem-jeździły na audi a3 tej generacji co mój golf, dystanse 5x100 kupowane a nie jakes dorabiane pasowaly idealnie do felg nigdy zadnych problemow z zakladaniem nie było. jak elgi kupilem nie zauwazylem takiego problemu tzn lekko wyszlifowanych dziur od śrub no i centra felgi tez nie rzucila mi sie w oczy. zadnych luzow tez nigdy nie było a czesto zdejmowalem i zakladalem kola i zwracalem uwage na jakiekolwiek luzy.
lekko wyszlifowane otwory i dziwne zdeformowania zauwazylem ostatnio podczas mycia tych felg.. przypominam, ze z przodu mialem dystanse 11 mm BEZ WARGI POMOCNICZEJ i przypominam tez, ze mam air ride i moze felga przez to pracowala, moze to mialo wplyw na wyrobienie sie .. ? nie mam pojecia. osobiscie podejrzewam dystanse bez warg bo wtedy felgi trzymają sie tylko na śrubach..
lekko wyszlifowane otwory i dziwne zdeformowania zauwazylem ostatnio podczas mycia tych felg.. przypominam, ze z przodu mialem dystanse 11 mm BEZ WARGI POMOCNICZEJ i przypominam tez, ze mam air ride i moze felga przez to pracowala, moze to mialo wplyw na wyrobienie sie .. ? nie mam pojecia. osobiscie podejrzewam dystanse bez warg bo wtedy felgi trzymają sie tylko na śrubach..
Mój Golf tutaj
pisz o braku centrowania na dystansach a nie o braku jakiejś "wargi pomocniczej"
skąd wziąłeś taką nazwę to forum motoryzacyjne i używamy języka technicznego.
np. otwór centrujący, pierścień centrujący, dystans z centrowaniem, centrowanie na piaście... itd.
"trzymania sie tylko na śrubach" też bym się przyczepił ale akurat w przypadku tych felg rzeczywiście tak było
nie sądzę aby obecność plastykowego pierścienia cokolwiek tu zmieniła, moją opinię skąd na feldze wziął się ten pentagram i fasolki wyraziłem wcześniej.
skąd wziąłeś taką nazwę to forum motoryzacyjne i używamy języka technicznego.
np. otwór centrujący, pierścień centrujący, dystans z centrowaniem, centrowanie na piaście... itd.
"trzymania sie tylko na śrubach" też bym się przyczepił ale akurat w przypadku tych felg rzeczywiście tak było
nie sądzę aby obecność plastykowego pierścienia cokolwiek tu zmieniła, moją opinię skąd na feldze wziął się ten pentagram i fasolki wyraziłem wcześniej.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
- darrrrekdaro
- edismd.
z roznymi opisami ,, dystansu z centrowaniem ,, sie spotkalem łącznie z takim, ze to ułatwienie zakladania felgi zeby nie spadała przy zakladaniu oczywiscie mowa ciągle o centrowaniu. jedynie moge podejrzewac w czym tkwi problem. calkiem mozeliwe ze sprzedam te felgi .. poki co dzieki za odpowiedzi
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
Stalu pisaleś wczesniej, ze takie coś da sie naprawić .. jak ? przetoczyć otwór ? mozna takie cuda zdziałać? co potem z pierscienieami centrujacymi ? dobiorę ?
Mój Golf tutaj