Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
-
- Gadatliwa bestia
Panowie kola 18x8,5 j et 30 i opona 225/40 do golfa iv da rade jakos fajnie to spasowac ?
-
- Gadatliwa bestia
Bez dystansów powinno wszystko zagrać - osobiście zmieniłbym tylko opony na węższe żeby wykluczyć przycieranie z przodu i można by pomyśleć nad chociażby 5mm dystansu na tył bo będzie się mocniej chował ale nie jest to konieczne
-
- Gadatliwa bestia
Ale przy tej oponie co o co może trzec, bo przecież opona nie będzie wystawała poza felgę ?
Może nie mieścić się pod rantem nadkola - w zależności od opony, gleby, twardości zawieszenia. Ale może też wszystko się zgrać.
Panowie auto to golf IV gti. Mam koła standard 8x18 ET35, opona przy tym 225/40 .
Chce dać na przód dystans 10mm, na tył po 15 na strone.
Zawieszenie gwintowane. Zdaje mi się, że przód będzie tarł przy posadzeniu ? Ma ktoś taki zestaw żeby dać fotke czy coś ?
Chce dać na przód dystans 10mm, na tył po 15 na strone.
Zawieszenie gwintowane. Zdaje mi się, że przód będzie tarł przy posadzeniu ? Ma ktoś taki zestaw żeby dać fotke czy coś ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=531642
To czy będzie tarło zależy od twardości gwintu i odbojów. Ale zmieścić się na pewno nie zmieści.
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
Macie fotki jakieś albo chociaż opinie o spasie felgach 18 et 35 9j na tyle bo 8j na przodzie ok powinno być z oponami 215/40.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
-
- Gadatliwa bestia
O ile sie nie mylę użytkownik Taifun ma koła o takich parametrach
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Cześć Panowie.
Prośbę mam o pomoc - mianowicie, zakupiłem ostatnio felgi Mille Miglia 17'', ale w jednej nich nie ma dystansu.
Da się jakoś dokupić/dorobić jedną sztukę?
Prośbę mam o pomoc - mianowicie, zakupiłem ostatnio felgi Mille Miglia 17'', ale w jednej nich nie ma dystansu.
Da się jakoś dokupić/dorobić jedną sztukę?
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
Nie ma problemu - musisz tylko je zwymiarować. Grubość, oba otwory centrujące, oba rozstawy śrub i średnice całkowite.
Witam,
Może wcześnie na podejmowanie takich decyzji, bo dopiero zima nadchodzi i czas na opony zimowe, ale plany warto wcześniej mieć.
Chodzi o to, że moje opony letnie są w stanie no.. dobrym, ale jedna jest trochę pocięta, więc chciałbym wymienić na nowe.
Wady, zalety opon niskoprofilowych znam.
Jako, iż lubię "abecadło tuningu" wybór tym razem padł na opony z niskim profilem. Nie ukrywam, że więcej jak 55 nie wchodzi w grę, więc 55 i niżej.
Ale mam mały ból głowy co do samego wyglądu w końcowej fazie. Alufelgi mam niestety dość małe, bo zaledwie 14''.
Myślicie, że warto do takich alufelg wstawiać niski profil ? Nie będzie wyglądało to trochę wiejsko i bez sensu? ( przerwy w nadkolach )
Niższy profil, to chyba nie ma sensu.
Nie będzie robił ten samochód za kombajn po zmianie opon na niższy profil (55) ?
Czekam na Wasze opinie i z góry dziękuję, pozdrawiam.
Na zdjęciu centymetry do gleby.
Może wcześnie na podejmowanie takich decyzji, bo dopiero zima nadchodzi i czas na opony zimowe, ale plany warto wcześniej mieć.
Chodzi o to, że moje opony letnie są w stanie no.. dobrym, ale jedna jest trochę pocięta, więc chciałbym wymienić na nowe.
Wady, zalety opon niskoprofilowych znam.
Jako, iż lubię "abecadło tuningu" wybór tym razem padł na opony z niskim profilem. Nie ukrywam, że więcej jak 55 nie wchodzi w grę, więc 55 i niżej.
Ale mam mały ból głowy co do samego wyglądu w końcowej fazie. Alufelgi mam niestety dość małe, bo zaledwie 14''.
Myślicie, że warto do takich alufelg wstawiać niski profil ? Nie będzie wyglądało to trochę wiejsko i bez sensu? ( przerwy w nadkolach )
Niższy profil, to chyba nie ma sensu.
Nie będzie robił ten samochód za kombajn po zmianie opon na niższy profil (55) ?
Czekam na Wasze opinie i z góry dziękuję, pozdrawiam.
Na zdjęciu centymetry do gleby.