sluchajcie , mam 3 alufelgi 6j et38 14 cali, czy mogę wsadzić na jednej osi zwykłą stalówke 14 cali 6j et 38? te same parametryu odsadzenie szerokosc i opony te same beda na jednej osi , tylko chodzi o to ze na lewej bedzie alu a na prawej stalowa,
jak myslicie?
rozne felgi na jednej osi
jeśli parametry są takie same to nie będzie żadnego problemu, nawet jeśli chodzi o wagę skoro bedzie jeździła z tyłu, gorzej jak bys założył różne rozmiary felg czy samych opon na przód to ucierpiał by mechanizm różnicowy.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
ponieważ ?moriii pisze:Nie Powinno się tak robić
Re: rozne felgi na jednej osi
różnica wagi felg czyli masy neresorowanej, poza tym niebieski może się czepić gdyż mimo identycznych parametrów jednak są to inne felgi.Tomek. pisze:ponieważ ?moriii pisze:Nie Powinno się tak robić
Co do masy to też nie do końca się zgodzę, a niebieski się nie przyczepi jeśli jest taka sama opona na osi, nawet jak by była inna to można powiedzieć że zapas i tyle w temacie, sam tak jeździłem i było ok. CIekawi mnie co ma współnego inna waga felg na tylnej osi z jazdą ??