WCZASY - CHORWACJA !!!
Moderator: Fiona
- Marqs84
- Mały gagatek
- Kontakt:
no właśnie ...nibytwardy pisze:paszportu niby nie trzeba mieć
na cro.pl pisze ze trzeba miec, a co sie stanie jak wjade bez paszportu? sprawdzali z Was komus paszport?
Dopiero dzis wyczytalem ze trzeba miec a juz nie zdazymy wyrobic
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2008 23:22 przez Marqs84, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.vwslask.pl/
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
mówie Ci że nie trzeba , poczytaj dokłóadnie na CRO.PL ludzie pisza że oficialnie trzeba ale wiele osób było i kilka które były na miejscu sie dowiadywało i jesli ktoś Cie skontroluje w co watpie to i tak nie bedziesz miał nieprzyjemności z tego powodu. mój koles jedzie bez paska z dziewczyna i nie peka. Na pewno paszport potrzebny jest dla dziecka . Chorwacja to cywilizowany kraj i ludzie tam mieszkajacy wiedza doskonale że żyja z turystyki i staraja sie ściagać turystów . No ale rób jak uważasz.pozdrav .Dopiero dzis wyczytalem ze trzeba miec a juz nie zdazymy wyrobic
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
ja miałem mapę europy z 1989 rokudziejo pisze:piszcie wszystko piszcie !!! czy bez NAVI mozna dać sobie radę???
[ Dodano: 15 Wrz 2008 23:48 ]
przy wjeździe nic nie sprawdzali ale wyjeżdżając musiałem pokazać poszport i pieczątke wbiliaegiss pisze:wystarczy dowod osobisty - byłem w czerwcu ,nie bylo problemow z przekroczeniem granic CRO
[ Dodano: 16 Wrz 2008 00:07 ]
Nie wiem czy było.: jadąc przez słowenie trzeba kupić vinietę min. na pół roku, która kosztuje 35 euro. W cro doskonale funkcjonują lokalne Informacje Turystyczne, które działają do 22 w nocy i znajdują naprawdę tanie kwatery na miejscu. Mi to uratowało trochę skórę ponieważ jechałem zupełnie w ciemno. Zaproponowano mi apartament (klima, łazienka w pokoju) za 35 euro za dobę za dwie osoby oraz pokój 2 osobowy na który się zdecydowałem płacąc za dwie osoby 20 euro\doba, warunki bardzo dobre z widokiem na morze.
Jadąc z Wrocławia jechałem przez Miedzylesie\Boboszów ( bliżej niż przez Hradec Kralowe) ale oznaczenia fatalne. Małe tabliczki co popsuło mi krwi w drodze powrotnej, gdzie musiałem w nocy trafić nie mając oznaczenia na przejście graniczne, raz tylko migneło mi oznaczenie na Kłodzko i tego sie trzymałem. dalej na BRNO- i od tej chwili już prosto i bez problemów -Wiedeń- Graz -Maribor-Zagrzeb-Rijeka i cel podróży Crikvienica. Całość ok 980 km w jedną stronę.
PS. Fajny temat, szkoda że nie zajrzałem przed wyjazdem.
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 00:10 przez jacumba, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
Też, mi sie tak wydawało i kupiłem tą winiete, ale niestety jadąc trochę dalej zobaczyłem, że jest przejazd dla tych co mają winety oraz dla tych co chcą normalnie płacić za każy odcinek.jacumba pisze:jadąc przez słowenie trzeba kupić vinietę min. na pół roku, która kosztuje 35 euro.
Dla tych co jadą np. na Istrię, przez Lubijane to w sumie warto kupić, bo przyda się również z powrotem. Ale ja jechałem na Zagreb, wiec przejechalem ok 5km słoweńską autostradą.
Pozdrawiam
Wojciech
była faktycznie jakaś "płatnica" znaczy bramka i się zastanawiałem po co... czyli 35 euro poszło do ???wtct pisze:Też, mi sie tak wydawało i kupiłem tą winiete, ale niestety jadąc trochę dalej zobaczyłem, że jest przejazd dla tych co mają winety oraz dla tych co chcą normalnie płacić za każy odcinek.
[ Dodano: 21 Wrz 2008 22:28 ]
czyli co trzeba wydawać 35 euro czy nie trzeba na vinete półroczną?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588