Witam. Mam dwa pytania.
Czy ktoś już z Was dostałem pismo od UFG z żądaniem okazania dowodu wpłaty za OC?
Moje drugie pytanie.
Jeśli na przykład miałem przerwę 3 miesięczną, a teraz auto mam już ubezpieczone, to czy UFG może mi wlepić karę za to że kiedyś miałem przerwę?
Ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.
Re: Ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny
ad1 tak, byl juz taki temat...VWyznawca pisze:Czy ktoś już z Was dostałem pismo od UFG z żądaniem okazania dowodu wpłaty za OC? (...) czy UFG może mi wlepić karę za to że kiedyś miałem przerwę?
ad2 tak, moga
-
- Mały gagatek
hej no więc ja miałem kontakt z UFG za 3 miesiące braku OC dostaniesz około 2tys pln do zapłaty w ciągu 7 dni chyba, że kupiłeś auto bez OC to możesz udać troszkę głupka i napisać o zmniejszenie kary. Jeżeli odezwał się UFG to za jakiś czas odezwie się firma ubezpieczeniowa skąd wiem kupiłem kiedyś scirroco które niby miało OC a okazało się podczas kontroli w wydziale komunikacji, że tego OC nie ma już pół roku moim fartem było to iż miałem auto dopiero dwa tygodnie i za to policzyli mi 900pln. Tak więc jeżeli nie miałeś OC szykuj się na wydatki
Nom dobra, ale obecnie mam OC, z UFG nic nie dostałem (żadnego wezwania) i jak z miecha albo 2 nie dostanę to co? Każą mi pokazywać wszystkie dowody zawarcia polis?
Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.
-
- Mały gagatek
nie oni Cię sprawdzą nawet do roku wstecz, chyba że sprzedaż auto i sprawdzą w momencie przerejestrowywania go to wtedy się doczepią, ktoś mi kiedyś mówił, że niby trzeba trzymać kwity do dwóch lat wstecz co jest trochę chore moim zdaniem bo wszystkie info i tak są wysyłane do UFG