Wyjazd do Niemiec autem zarejestrowanym na ojca
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
witam.
Wybieram sie do niemiec na ok. pół roku. Mam zamiar pojechać tam autem, które jest zarejestrowane tylko na mego ojca (ten sam adres w DR co mój). Czy muszę mieć jakieś oświadczenia czy coś?
Wybieram sie do niemiec na ok. pół roku. Mam zamiar pojechać tam autem, które jest zarejestrowane tylko na mego ojca (ten sam adres w DR co mój). Czy muszę mieć jakieś oświadczenia czy coś?
-
- Ma gadane
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
a ja na wszelki wypadek bym wziął upoważnienie (przetłumaczone na niemiecki)
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
-
- Ma gadane
zajac, Nie raz latamy wypożyczonymi samochodami z wypożyczalni, austria, holandia, niemcy... Kontroli miałem pełno i nikt nigdy się nie przyczepił
z samochodem w leasingu też nie było kłopotu. pozdro.
Ok, w takim razie moje wątpliwości zostały rozwiany. Dzieki
Ja bujam swoim autem które jest zarejestrowane na wujka śmigam do Norwegii po drodze jadę przez Szwecję i tylko raz zapytano mnie na granicy kim jest osoba z DR i pojechałem dalej.W drodze do Chorwacji również nie miałem problemów.
Narodziło sie nowe pytanie.....
Auto zarejestrowane i ubezpieczone na ojca ale ja go użytkuję. Wyjeżdżam do Niemiec do pracy LEGALNEJ, melduję się tam itp. Ale nie mam obywatelstwa. I chcę to auto tam użytkować .... muszę je przerejestrować, tak? Czy wystarczy tylko opłacić KFZ-Steuer? Naczytałem sie sporo na ten temat ale nic nie znalazłem konkretnego
Auto zarejestrowane i ubezpieczone na ojca ale ja go użytkuję. Wyjeżdżam do Niemiec do pracy LEGALNEJ, melduję się tam itp. Ale nie mam obywatelstwa. I chcę to auto tam użytkować .... muszę je przerejestrować, tak? Czy wystarczy tylko opłacić KFZ-Steuer? Naczytałem sie sporo na ten temat ale nic nie znalazłem konkretnego