szkoda całkowita
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
i to jest własnie myslenie ludzi ktorzy sie reklam w TV naogladali.master24 pisze:a ile bierze za to prowizji?
Agent ubezpieczeniowy nie pobiera prowizji od klienta czy u niego czy bezposrednio w zakladzie ubezpieczen placi sie tyle samo.
prowizje agentom placa ZU bo dla nich korzystniejsze jest placenie prowizji niz placenie za utrzymanie placówek obsługi klienta. A prowizja za Pakiet OC+AC+NNW to raptem od 6% do 9%(srednio) wplacanej skladki wiec nie sa to kolosalne kwoty
Ostatnio zmieniony śr sty 14, 2009 19:05 przez zajac, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
no oczywiscie, tylko cena obslugi agenta jest wliczona w cene polisy....nie wiem czy tak jest wszedzie ale ostatnio kumpel mi mowil ze ubezpieczal autko chyba w allianz. Cena u agenta byla o 460 zl drozsza niz przez telefon.....wiem, ze trudno w to uwierzyc, mi kopara opadla jak o tym uslyszalem....to jakas masakra....podejrzewam ze nie tylko u nich sa takie roznice w cenie.
no ale 700zeta rocznie za OC i AC rocznie to duzo?
a te prowizje agentow to tez troche jest w tym czarnego pr-u firm typu chocby link4 (w ktorym tak a propos nigdy mi nie wyliczyli taniej niz w tej firmie brokerskiej). zaleta brokera jest to ze przedstawia Ci kilka/kilkanascie ofert, a Ty wybierasz najkorzystniejsza dla siebie. Np ja mialem w ktoryms momencie pewne obawy, ze skoro AC, ktore wykupilem w Compensie, bylo jednym z tanszych w ofercie, to pewnie beda jakies problemy z ewentualna wyplata odszkodowania itp, a tymczasem jak juz cos sie niestety stalo z autem, to sie okazalo ze 0 problemow, a odszkodowanie, tak jak wczesniej pisalem, dostalem na konto w wysokosci wiekszej niz satysfakcjonujaca, na dodatek w niecale 3 tygodnie od zgloszenia szkody...
a te prowizje agentow to tez troche jest w tym czarnego pr-u firm typu chocby link4 (w ktorym tak a propos nigdy mi nie wyliczyli taniej niz w tej firmie brokerskiej). zaleta brokera jest to ze przedstawia Ci kilka/kilkanascie ofert, a Ty wybierasz najkorzystniejsza dla siebie. Np ja mialem w ktoryms momencie pewne obawy, ze skoro AC, ktore wykupilem w Compensie, bylo jednym z tanszych w ofercie, to pewnie beda jakies problemy z ewentualna wyplata odszkodowania itp, a tymczasem jak juz cos sie niestety stalo z autem, to sie okazalo ze 0 problemow, a odszkodowanie, tak jak wczesniej pisalem, dostalem na konto w wysokosci wiekszej niz satysfakcjonujaca, na dodatek w niecale 3 tygodnie od zgloszenia szkody...
Dzisiaj się dowiedziałem o sumie jaką dostane za szkodę.
1850 zł.
Myślałem że będzie troszkę więcej.Za tą kasę trudno będzie naprawić golfika.
A jak go sprzedać to za ile? chociaż silnik jest super nie uszkodzony.
co robić ,czy mam szansę aby zwiększyć tą sumę czy dać sobie spokój.
poradzcie pany
1850 zł.
Myślałem że będzie troszkę więcej.Za tą kasę trudno będzie naprawić golfika.
A jak go sprzedać to za ile? chociaż silnik jest super nie uszkodzony.
co robić ,czy mam szansę aby zwiększyć tą sumę czy dać sobie spokój.
poradzcie pany
GRUPA KUJAWSKO-POMORSKA[url=http://img236.imageshack.us/my.php?image=dsc03271vg6.jpg][img=http://img236.imageshack.us/img236/778/dsc03271vg6.th.jpg][/url]
Najstarszy zgred na forum
Najstarszy zgred na forum