PYTANIA-ile dostanę za takie uszkodzenia, za ile to naprawię
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
PYTANIA-ile dostane za takie uszkodzenia, za ile to naprawie
no na moje oko to szkoda całkowita no chyba, że ostatni rok produkcji w pełnym wypasie
rzeczoznawcy trzeba zwrócić uwagę że zawieszenie jest uszkodzone , z opony spuścić powietrze , odczepić dokładkę a najlepiej zamienić prawą połówkę na jakąś popsutą i dobrze też by było odkręcić kierownicę i przestawić ją w prawo o 60 stopni
rzeczoznawcy trzeba zwrócić uwagę że zawieszenie jest uszkodzone , z opony spuścić powietrze , odczepić dokładkę a najlepiej zamienić prawą połówkę na jakąś popsutą i dobrze też by było odkręcić kierownicę i przestawić ją w prawo o 60 stopni
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- 1krzy3siek6
- Użytkownik
A o dziwo w czasie powrotu kierownica jest skrecona w lewo i to calkiem mocno myslisz, żeby ją przestawić w drugą stronę?
Rok produkcji 95 ale prawie full wypas bo tylko brakuje mfa i skóry w środku.
Orientujesz się może ile idzie dostać za niego jeżeli przyzna rzeczoznawca szkodę całkowitą?
Rok produkcji 95 ale prawie full wypas bo tylko brakuje mfa i skóry w środku.
Orientujesz się może ile idzie dostać za niego jeżeli przyzna rzeczoznawca szkodę całkowitą?
"Lepiej żałować za grzechy niż żałować, że się nie grzeszyło;)"
- zajac
- Kontakt:
to nie ruszaj kierownicy skoro już sama jest skręcona , napewno jest coś nie tego w zawieszeniu.
Ciężko powiedzieć ale myślę że koło 2700 powinno być
Ciężko powiedzieć ale myślę że koło 2700 powinno być
Ogólnie mam cała str do malowania błotnik przód .drzwi przód .drzwi tył .błotnik tytł i zderzak tył. jak myslicie ile mi dadzą? autko 97r tdi klima elektryka Gość cofał z drogi nieutwardzonej (polnej) a ja jechałem asfaltowa z pierwszenstwem przejazdu i gdy się wysunał jego tył bo wycofywał z polniaka na ulice pod górke ten wyjazd to jego kant lewy drapnoł mi całą prawą stronę Dodam tylko że to tez był golf III kombi
Mój Satin Silver http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=422750" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: PYTANIA-ile dostane za takie uszkodzenia, za ile to napr
Odnosnie tego białego golfa vi z rozbitym przodem to przyjechał rzeczoznawca z pzu i wycenił szkode na 6200 zł, wysmiałem go ze jakim sposobem mam zrobic auto skoro na allegro cały przód kosztuje 7 tys juz nie liczac po oryginalnych czesciach, powiedziałem ze wioze auto na serwis, dzisiaj rano dzownili ze naprawa bedzie kosztowac pzu 18700 zł.Gdby mi zaproponowali 12-13 tys napewno bym sie zgodził.
Witam, na co mogę liczyć przy takich uszkodzeniach? Dodam że auto jest z grudnia 2011r przebiegu 3800km wyposażenie oprócz standardu klima, komputer, elektryka... uszkodzone chłodnice, oby dwa błotniki, lampy, pas górny, błotnik blokuje drzwi natomiast belka lekko wgnieciona podłożnice całe.
- zajac
- Kontakt:
z 7 tys
- zajac
- Kontakt:
vw99, ok 1000-1200
- 1krzy3siek6
- Użytkownik
Witam,
panowie w sprawie mojego auta
AVIVA zaproponowała mi 4 300zł. Myślę, że to i tak nie jest najgorsza kwota pytanie tylko czy pisać do nich jeszcze jakieś odwołanie? może uda się jeszcze kilka stówek wyciągnąć? W sumie dostałem tylko wiadomość o wartości auta (5 800zł),na ile szacują szkodę (1500zł) i ile mogą wypłacić(4 300zł) ale żadnej wyceny ani pytań o wyposażenie auta na razie nie było. Co radzicie?
panowie w sprawie mojego auta
AVIVA zaproponowała mi 4 300zł. Myślę, że to i tak nie jest najgorsza kwota pytanie tylko czy pisać do nich jeszcze jakieś odwołanie? może uda się jeszcze kilka stówek wyciągnąć? W sumie dostałem tylko wiadomość o wartości auta (5 800zł),na ile szacują szkodę (1500zł) i ile mogą wypłacić(4 300zł) ale żadnej wyceny ani pytań o wyposażenie auta na razie nie było. Co radzicie?
"Lepiej żałować za grzechy niż żałować, że się nie grzeszyło;)"
Witam, prosiłbym o wycenę szkód. Być może dużo nie widać ale zawsze coś.
https://picasaweb.google.com/1057498994 ... redirect=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Z własnych obserwacji - maska, zderzak, lampa, błotnik, pas przedni, podłużnica, cofnięte koło, kolumna kierownicza (bardzo mocno ściąga auto) , zgięta felga, uszkodzona opona, wylany amortyzator i bóg wie co jeszcze..
https://picasaweb.google.com/1057498994 ... redirect=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Z własnych obserwacji - maska, zderzak, lampa, błotnik, pas przedni, podłużnica, cofnięte koło, kolumna kierownicza (bardzo mocno ściąga auto) , zgięta felga, uszkodzona opona, wylany amortyzator i bóg wie co jeszcze..
- MrMikeHunt
- Nowicjusz
Witam.
Kilka dni temu miałem drobną kolizję (foto poniżej)
Ucierpiał błotnik - obtarcie tuż przy lampie, a nad kołem lekki przygięcie i odpadnięcie lakieru. Dodatkowo zderzał wyskoczył z prowadnic w wyniku połamania plastików.
Rzeczoznawca wycenił to na 522 pln.
Ponieważ nie rozumiem tych wszystkich magicznych wyliczeń umieszczam je na forum z prośbą o ocenę, czy za taką kwotę da się to porządnie naprawić.
Czy oni w tych wyliczeniach to oferują:
- nowy błotnik
- nowy zderzak
- pomalowanie powyższych
i to wszystko w cenie 522 pln ?
Kilka dni temu miałem drobną kolizję (foto poniżej)
Ucierpiał błotnik - obtarcie tuż przy lampie, a nad kołem lekki przygięcie i odpadnięcie lakieru. Dodatkowo zderzał wyskoczył z prowadnic w wyniku połamania plastików.
Rzeczoznawca wycenił to na 522 pln.
Ponieważ nie rozumiem tych wszystkich magicznych wyliczeń umieszczam je na forum z prośbą o ocenę, czy za taką kwotę da się to porządnie naprawić.
Czy oni w tych wyliczeniach to oferują:
- nowy błotnik
- nowy zderzak
- pomalowanie powyższych
i to wszystko w cenie 522 pln ?
- zajac
- Kontakt:
a w jakim to towarzystwie tak policzyli ?
trzeba pisać odwołanie. Ja za to co u ciebie + lampa dostałem w pzu 1450 brutto
trzeba pisać odwołanie. Ja za to co u ciebie + lampa dostałem w pzu 1450 brutto
- MrMikeHunt
- Nowicjusz
No właśnie w PZU tyle wycenili.zajac pisze:a w jakim to towarzystwie tak policzyli ?
Co do odwołania to oczywiście nasmarowałem całe wypracowanie, porobiłem zdjęcia i wysłałem. No i nawet raczyli oddzwonić z informacją, że sprawa została przyjęta.... ale minęło 2 tygodnie i nic... zero odzewu....
PZU jest znane z tego, że długo zwlekają i niestety zaniżają wyceny, dlatego zawsze warto się odwoływać. Mnie ostatnio policzyli 800zł za naprawę, która w rzeczywistości kosztowała 4000 zł, jest różnica, ale bez prawnika sie nie obeszło. @MrMikeHunt nie poddawaj się, tylko walcz z nimi, odwołuj się pisz i dzwoń! w ostateczności idź do sądu lub firmy odszkodowawczej. Mnie właśnie prawnik z takiej firmy Mobile Cash Kraków pomógł. Powodzenia