Przykładowo mam auto nr 1, którego jestem współwłaścicielem, a Tata właścicielem, auto ma wykupioną ochronę zniżek OC, obaj mamy po 60% zniżki.
Mam auto nr 2 zarejestrowane tylko na siebie oraz w innym TU ubezpieczone niż auto nr 1 bez ochrony zniżek, tak samo Tata ma auto nr 3 zarejestrowane tylko na siebie i OC wykupione w innym TU niż auto nr 1 również bez ochrony zniżek.
Teraz na przykład Tata ma kolizje autem nr 1 z jego winy. Ochrona zniżek powoduje, że przez 1 kolizje w ciągu roku zniżki nie przepadają więc na przyszły rok za auto nr 1 nie płacimy więcej OC.
A pytanie brzmi czy wtedy po kolizji za auto nr 2 lub 3 płacimy tyle samo czy przepadają jakieś zniżki na nich? Albo gdyby Tata kupił po kolizji auto nr 4 i chciał wykupić OC to ma komplet zniżek czy ochrona obroniła tylko auto w którym była wykupiona?
Nie wiem czy zrozumieliście mnie o co mi chodzi, bo w przykładzie skomplikowałem dodając współwłaściciela i różne TU OC.
EDIT.
takie coś na forum znalazłem, prawda to?Avery pisze:ochrona zniżek działa tylko na dany samochód w danym towarzystwie i na jedną szkodę w ciągu roku, ponadto nieliczne TU posiadają taki produkt.