Nierozstrzygnieta kolizja a sprzedaż auta
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
-
- Nowicjusz
Nierozstrzygnieta kolizja a sprzedaż auta
Równo rok temu miałem kolizję. Sprawcą przetarł mój bok na 2 pasmówce oczywiście nie przyznał się do winy i sprawa trafiła do sądu. Tam 29.01.2018 zapadł wyrok od którego się odwołał. Od tego czasu cisza. Wczoraj dostałem informację od sądu w Oławie , że nadal nie została wyznaczona następna rozprawa. Chciałbym sprzedać auto. Czy mogę zrobić opis rzeczoznawcy naprawić i sprzedać auto a potem na podstawie samego opisu domagać się odszkodowania ?
Re: Nierozstrzygnieta kolizja a sprzedaż auta
Na podstawie protokołu oględzin raczej odszkodowania nie uzyskasz. Podjedź do jakiegoś warsztatu gdzie zrobią kosztorys naprawy i na jego podstawie możesz uzyskać odszkodowanie. Kosztorys powinien być sporządzony przez licencjonowanego rzeczoznawcę.
-
- Nowicjusz
Re: Nierozstrzygnieta kolizja a sprzedaż auta
Opis miałby mi zrobić, rzeczoznawca sądowy. Tylko nie wiem czy w ogóle mogę tak zrobić. Link4 odpisał mi na Fejsie, że powinienem zgłosisz szkodę ale nie mam danych sprawcy bo sprawa jeszcze jest w toku ale czekam jeszcze na jakąś oficjalną odpowiedz w formie e-maila. Zanim się wezmę za naprawę chciałbym mieć potwierdzenie od ubezpieczyciela albo podstawę prawną
-
- Mały gagatek
- Auto: MK4-V50-KIA-VITO-BMW
- Silnik: BFQ