Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
-
- Gadatliwa bestia
brat ma taką astra i swoim golfem na v max zostaje, dodam że golfa z tokowym silnikiem w serii objeżdżam za każdym razem tak że jak astra zdrowa to wygra
- Peres
- Grupa opolska
- Kontakt:
A nie jest? No to nawet, jak waga podobna, to powinna dać radę - takie moje zdanie, jak będzie, czekamy na autorawesol pisze:a kto powiedzial ze astra lzejsza od viki??
184KM/416Nm powered by G-lab ;)
moja astra G wazyla 1280 kg. QP waza jeszcze wiecej bo po 1400 kg. Viki B przedlifty mialy nieco inna konstrukcje zawieszenia ale poliftowe wlasnie w astrz epochodzi od viki ta jak cala plyta podlogowa. To te same auta w zasadzie. Powinna dac rade. Pamietam z ejakos szalu z dolu nie było- pewnei wina turbiny malej no i na WG ale w gornycvh partiach juz jakos leciala przyzwoicie. Duzo zalezy od stanu motorowni bo i 90 konny tdi miewa czasami ponad 100 koni a czasami ledwo trzyma seriie i to samo moz ebyc w oplu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
golf mk3 1.8 90hp vs:
preluda 2.0 133km
seicento 1.2 ~80km
oba wyscigi bede mial do ok 150km/h
preluda 2.0 133km
seicento 1.2 ~80km
oba wyscigi bede mial do ok 150km/h
oba przegrasz.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
to niech mi ktos wytlumaczy jakim cudem sej mnie objedzie bo 1.2 to zaden silnik, mysle ze do 100 pojdzie lepiej ale w miare predkosci bede go dochodzil
ile takie pudelko moze miec do 100?
ile takie pudelko moze miec do 100?
- Paviarotti
- Lord GTI
Niestety z Sejem nie masz szans, to jest strasznie lekkie i 80KM już sobie nieźle daje w tym radę. 75-konny Golf IV (troszkę bagażu na pokładzie) dostaje baty od 54-konnego Seja do 100km/h, później Golf trochę lepiej, kiedyś z kolegą się mierzyliśmy
EDIT:
" onclick="window.open(this.href);return false; Sej 1.2 86KM, nieźle zapitala
EDIT:
" onclick="window.open(this.href);return false; Sej 1.2 86KM, nieźle zapitala
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2012 18:37 przez Paviarotti, łącznie zmieniany 1 raz.
- xxxGlaDxxx
- ...
Mniej niż Preluda i MK3 Uwierz mi, że 1.2 i 80 koni w takiej mydelniczce już robi całkiem zacną robotę. Tu nie chodzi o pojemnosć, tu chodzi o stosunek moc/masaszybkijoe pisze:ile takie pudelko moze miec do 100?
To na filmie ma raptem 86 koni, jeżeli twój golf się tak zbiera to chyba ktoś cię oszukał przy sprzedaży
[youtube][/youtube]
tylko ze to sa 16v a ten gosc ma chyba 1.2 8v w seri bylo 75 ale ma wydep kolektor zmieniony i chyba walek mowil ze moc oscyluje okolo 80km
- Paviarotti
- Lord GTI
Nawet jeśli to dużo gorzej nie będzie jechał objedzie tak czy siak, tutaj nie ma dyskusji
- xxxGlaDxxx
- ...
No to tutaj masz różnicę między 8v a 16vszybkijoe pisze:tylko ze to sa 16v a ten gosc ma chyba 1.2 8v w seri bylo 75 ale ma wydep kolektor zmieniony i chyba walek mowil ze moc oscyluje okolo 80km
[youtube][/youtube]
aaa jak sie zapatrujecie na
golf 4 127hp disel (wystrojone) vs Megane II 130 hp disel (tez wystrojone)
golf 4 127hp disel (wystrojone) vs Megane II 130 hp disel (tez wystrojone)
audi 100 C4 2.6 benzyna + gaz 150KM (sedan) manual
golf iv 1,9TDI 130KM automat
i na ile musiałbym zrobić w/w golfa aby objechać mitsubishi galant kombi 2.5 benzyna + gaz 170KM manual
jeszcze się z nimi nie próbowałem, ale mam zamiar
golf iv 1,9TDI 130KM automat
i na ile musiałbym zrobić w/w golfa aby objechać mitsubishi galant kombi 2.5 benzyna + gaz 170KM manual
jeszcze się z nimi nie próbowałem, ale mam zamiar
szczyku, z audi dasz rade, a z mitsu do 100 powinienes dac rade, potem moze juz byc mniej kolorowo, mysle, ze sam chip by starczyl by zjesc tego miska