MKIV 1.9 TDI ASV vs Passat Variant B5 FL 1.9 TDI AVF
- Tom3czek17
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pisząc w tym temacie chciałem uświadomić autora tematu opisującego killa, że taki wynik nie jest możliwy w przypadku gdy 2 auta są w pełni sprawne. Kolega 110 konnym golfem zrobił 130 paska na 3 długości. Wg katalogów passat do setki przyspiesza o sekunde szybciej niż golf. Wiem, że katalogi nie jeżdzą po drogach ale w tym przypadku mając okazje jeżdzic jednym paskiem 130 konnym i kilkoma mk4 110 konnymi uważam, że passat jest poprostu szybszy. Ostatnio na zlocie miałem okazje stanąc na kresce z audi 1.8T po programie na 187km. Audi na 1/4 mili dostało około 2-3 długośći tyle tylko że program był robiony jakis czas temu i po wyniku wyścigu mam świadomość tego, że w audi coś musiało niedomagać bo taki wynik niebyłby możliwy. U mnie pod maską seryjne 170km nigdy nie hamowane
Re: MKIV 1.9 TDI ASV vs Passat Variant B5 FL 1.9 TDI AVF
Tak, jak pisałem liczy się stosunek masy do mocy - w ciężkim aucie konie "giną", to pierwsza rzecz a druga to drobne niedomagania któregokolwiek z osprzętu zainstalowanego w aucie i konie lecą nawet jeśli silnik mechanicznie sprawy. Pozdrawiam
Ja tam nie wierze, mam 110km w mk3 fakt że Variant ale nie mam szans w serii z takim passkiem... Lekko zostaje
i to jest sedno, przecież to stare auta.MRCZ pisze:o drobne niedomagania któregokolwiek z osprzętu zainstalowanego w aucie i konie lecą
I oto konkretna odpowiedź na temat mocy naszych aut
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ogulnie zmasakrowalem kiedys takiego passka w AVF , to jedzie jak taczka... , o ile 1 i 2 jeszcze jechalismy rowno ,tak moja 3 paska nie ma.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213