Jest to mój pierwszy temat na tym forum, więc ewentualne błędy proszę mi napisać .
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ustawiłem się z kolegą który na wyżej wymienionego Golfa, chciałem po prostu sprawdzić jak działa diesel codziennego użytku.
Pierwszy start z kreski
Pierwszy bieg jakieś 1.5 długości dla golfa 2 drugi bieg jakieś 2 .5 długości dla golfa 3 bieg około 110 km/h zaczynam wracać do 2 długości kolejne biegi od 150 już jestem przy golfie i przy 180 zaczynam go wyprzedzać do 210 km/h jestem lekko ponad długość.
2 próba z rolki 40 km/h od początku golf z przodu jakieś 1.5 długości przy 130 jakieś 0.5 długości i przy 150 równo do 200 jakieś prawie 2 długości.
Podsumowując na 1/4 nie mam co się z nim bawić bo dość ciężki jest tds ze mną 1600KG ale przy większych prędkościach daje rade
Co do TDS-a wycięty katalizator i auto ma przejechane leciutko ponad 300 000 km i był po regeneracji pompy przy 265 000 km
zadowolony jestem z wyniku bo myślałem że od 110 + będziemy szli równo i nie będę go dochodził a tu była mała niespodzianka, dodam o golfie że ma przejechane 220 000 km ale nic poważnego podobno mu nie było .
niestety nie mam nagrania podam jedynie suche dane Duel : BMW 525 Tds (E39) vs VW Golf V 2.0 Tdi
na wszystkie dodatkowe pytania odpowiem:P