Golf mk4 AJM vs BMW E46 320d
Krótkie starcie z BMW e46 320d, po lifcie czyli 150km 320-330nm.
Wyjazd z terenu zabudowanego i pełna rura, beemka puściła z tyłu mega dyma i ogień. Trzymałem się za nim jakieś 10m, wcisnąłem na 4 biegu do podłogi i szok, nie uciekł mi ani cm, ale ani na trochę nie mogłem się do niego zbliżyć, było równo do 120 km/h, potem obaj zwolniliśmy - zakręty.
Nie trzeba było długo czekać na kolejną próbę, wyjazd z ronda, 30 km/h, zrobiłem błąd bo mogłem wbić 2 bieg, na 3 biegu zjechałem powoli z ronda i but za nim. Lekko mi odjechał na kilkanaście metrów oczywiście cały czas puszczając dyma. I znowu się zdziwiłem, jechaliśmy totalnie idealnie równo, łeb w łeb, ani się nie zbliżałem, ani mi nie uciekał, i tak do 160. Powyżej 160 zaczął się powoli oddalać, była widoczna przewaga beemki. Ja jechałem sam, w BWM 2 osoby.
Summa summarum jestem zadowolony z mojego wozidła, że jeszcze jakoś daje radę albo moje auto się dobrze zbiera, albo ta beta to mega padaka
Wyjazd z terenu zabudowanego i pełna rura, beemka puściła z tyłu mega dyma i ogień. Trzymałem się za nim jakieś 10m, wcisnąłem na 4 biegu do podłogi i szok, nie uciekł mi ani cm, ale ani na trochę nie mogłem się do niego zbliżyć, było równo do 120 km/h, potem obaj zwolniliśmy - zakręty.
Nie trzeba było długo czekać na kolejną próbę, wyjazd z ronda, 30 km/h, zrobiłem błąd bo mogłem wbić 2 bieg, na 3 biegu zjechałem powoli z ronda i but za nim. Lekko mi odjechał na kilkanaście metrów oczywiście cały czas puszczając dyma. I znowu się zdziwiłem, jechaliśmy totalnie idealnie równo, łeb w łeb, ani się nie zbliżałem, ani mi nie uciekał, i tak do 160. Powyżej 160 zaczął się powoli oddalać, była widoczna przewaga beemki. Ja jechałem sam, w BWM 2 osoby.
Summa summarum jestem zadowolony z mojego wozidła, że jeszcze jakoś daje radę albo moje auto się dobrze zbiera, albo ta beta to mega padaka
GTB...
weź pod uwagę ze bmw jest cieższe i pan w bawarce miał pasażera ... masa swoje zrobiła a AJM zazwyczaj jakies plusy na hamowni ma jak dla mnie wynik normalny , nie szukałbym tu ponad przecietnej dynamiki w golfie , ani padaczki w bmw
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Czy aż tak bardzo cięższe? Golf razem ze mną i połową baku waży trochę ponad 1400 kg, sprawdzałem na wadze w punkcie sprzedaży węgla. W dowodzie wbite niby 1337 kg. Ile może ważyć takie e46, około 1,5 t bez pasażerów? Przyznam szczerze, że po ostatnim ustawieniu synchro na -1.1, -2.2 auto stało się lekko dynamiczniejsze. Jestem ciekaw wyniku po chipie w AJMie
GTB...
Dobrze wyposażone E46 320d z dwoma dorosłymi pasażerami to waga ponad 1600kg
dla wyjaśnienia sytuacja z 1 posta była przy mojej serii 127/280,
po programie na ok. 155/350 zemsta była bezlitosna...
po programie na ok. 155/350 zemsta była bezlitosna...
GTB...
E46 2.0d w wersji kombi przy max wypasie w dowodzie mam wpisane 1580kg. Z 2 pasażerami na pokładzie to bedzie pewnie grubo ponad 1700kg.
MK4 ALH+ http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=362362" onclick="window.open(this.href);return false;
SPRZEDAM:
- Amortyzatory MONROE + sprężyny oryginalne do MK4 TDI
Kupię:
- dokładka V6 przód i dokładka tył PDC
SPRZEDAM:
- Amortyzatory MONROE + sprężyny oryginalne do MK4 TDI
Kupię:
- dokładka V6 przód i dokładka tył PDC
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
Nie sugerujcie się wpisami w dowodzie bo tam są najczęściej bzdury. U mnie 1465kg, waga rzeczywista z połową baku to 1520kg...
330KM/450Nm
u mnie w dowodzie 1337 kg,
ważony na składzie węgla 1308kg, w tym około połowa baku
ważony na składzie węgla 1308kg, w tym około połowa baku
GTB...