GOLF 4 1.9 TDI vs. Toyota Avensis I 2.0 VVTi Automat
Taka sytuacja... Powrót z odwiedzin u rodzinki, pojechaliśmy na dwa auta, bo ja zaraz potem jechałem do dziewczyny bodajże. Nieważne... Mojemu ojcu czasem zdrowo bije korba, więc chyba postanowił się ścignąć. Start można liczyć w okolicach jakichś 60 - 70 km/h. Jadę ja, za mną ojciec z mamą, patrzę, wyprzedza mnie, no to mówię nie będzie mi staruszek w twarz pluł. Z 5 na 4, jadę, biorę go, gnę już 120, lekko odchodzę, coś ok. 140 - 150, siedzę ze dwie długości przed nim, aczkolwiek Toyota jakby nadrabiała straty, kiedy ja miałem na blacie 160 tato odpuścił. Taki tam rodzinny kill. Oba auta oczywiście seria. Toyota ma 150 koni i (wg. różnych źródeł) 185, albo 190 Nm, automat. Golf oczywiście pancerna 90tka w TDI, 210 Nm, manual. Szacuję to jako remis, chociaż mam świadomość, że prędzej czy później i tak by mnie wyprzedził, bo Avensiska zwyczajnie więcej wyciąga. Na starcie jednak szans brak, co kiedyś z kolei sprawdzałem z siostrą, startując od zera ze świateł będąc za nią. Wyprzedzałem ją podczas zapinania trójki. Może to wina automatu, nie wiem.
1998 VW Golf mk. 4 TDI BYŁO
2001 Audi A4 B5 1.8T JEST
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Re: GOLF 4 1.9 TDI vs. Toyota Avensis I 2.0 VVTi Automat
To cieńko to jeździ. Chodź z drugiej str Avensis w ogóle nie pasuje mi to ścigania. Raczej kojarzy mi się z podstarzałym panem jadącym z punktu A do B, wolno ale aby dojechać. Ale TDI 90km też nie jest demonem, więc tym bardziej fajnie, że tak się skończyło
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
-
- Gadatliwa bestia
Zrób chociaż w tym AGR wtryski z 110 i jakiś program bo serią to naprawdę ciężko coś wyprzedzić, nie mówiąc o ściąganiu
Re: GOLF 4 1.9 TDI vs. Toyota Avensis I 2.0 VVTi Automat
Hahaha, w sumie ojcu 50tka bije. Co do Toyoty, no to serio cienko jeździ. Prędkość maksymalna jedynie w miarę spoko, ale tak to ciężko się tym rozbujać, szczególnie, że to automat. W manualu ponoć trochę lepiej, ale też niewiele.Raczej kojarzy mi się z podstarzałym panem jadącym z punktu A do B
Myslę, że prędzej zmienię furę, bo bardzo mam jazdę na A4 B6 i rozglądam się za taką furką. Jeśli chodzi o ciężkość w wyprzedzaniu... Czy ja wiem? Ja jestem zdania, że jak na 90 gniadych pod maską, to auto jest całkiem żwawe i starcza mi na tyle, żeby wyprzedzić tira, czy wlokącego się emeryta. Wiadomo, żaden wyścig, ale jak go kupowałem to zależało mi na czymś z VAG i żeby oszczędne było, a wolę klekota niż gazowaną benzynę (bez hejtu oczywiście, po prostu miłość do diesli ), a że akurat to się trafiło, to wziąłem i nie żałuję szczerze mówiąc. Nie przystawiam się też do nikogo, bo wiem, że z mało kim mam szanse (no chyba, że przystawia się ktoś Clio 1.4, ale to pupa nie satysfakcja), a to była jednorazowa głupawka, którą postanowiłem tu opisać.Zrób chociaż w tym AGR wtryski z 110 i jakiś program bo serią to naprawdę ciężko coś wyprzedzić, nie mówiąc o ściąganiu
1998 VW Golf mk. 4 TDI BYŁO