BMW e30 2.5 24v vs mk5 r32
Bardzo fajna przygoda (jedna z wielu dziś):
jechałem Powstańców Śląskich w stronę Broniewskiego i mniej więcej 1km przed zjazdem spokojnie wyprzedziłem Pana w mk5 (generalnie nie interesowały mnie edycje specjalne tego modelu, ale zderzak i 2 wydechy po środku zwabiły mnie
Oczywiście po wyprzedzaniu zjechałem na prawy pas (2-pasmówka) i złapało mnie czerwone. Pan ustawił się na lewym, ale w sumie nikt z nas do ścigania się nie spieszył (z resztą na pokładzie kumpel-właściciel bmw i 2 koleżanki). Na zielonym Pan delikatnie ruszył ale dynamicznie, ja spokojnie, dopiero po wrzuceniu trójki przycisnąłem i wyprzedziłem go.
Potem znowu czerwone i sytuacja ta sama-ja prawy, mk5 lewy, znów zielone a ja nawet jedynki nie miałem zapiętej, ale kierownik golfa przytrzymał na ok 3-4 tyś obrotów. Kumpel stwierdził, że mogę - więc ruszyliśmy w miarę równo i w sumie pełnym ogniem obaj. Niestety zanim zapiąłem dwójkę (a dyfer kumpel ma dość długi więc biegi szybko trzeba zmieniać) golf był z 5-6 długości przede mną. Skończyło się z przewagą jakiś.... 150m dla R-ki oczywiście
Potem jechaliśmy chwilkę obok siebie i pogadaliśmy - okazało się, że auto dopiero odebrane z CompSportu - uturbiona R-ka, shamowane coś ok 500km - akurat testował procedurę
Pozdrowienia dla kierownika (pytałem ale nie jest zarejestrowany na forum) oraz dla Pań policjantek z 2 dzisiejszych kontroli drogowych
jechałem Powstańców Śląskich w stronę Broniewskiego i mniej więcej 1km przed zjazdem spokojnie wyprzedziłem Pana w mk5 (generalnie nie interesowały mnie edycje specjalne tego modelu, ale zderzak i 2 wydechy po środku zwabiły mnie
Oczywiście po wyprzedzaniu zjechałem na prawy pas (2-pasmówka) i złapało mnie czerwone. Pan ustawił się na lewym, ale w sumie nikt z nas do ścigania się nie spieszył (z resztą na pokładzie kumpel-właściciel bmw i 2 koleżanki). Na zielonym Pan delikatnie ruszył ale dynamicznie, ja spokojnie, dopiero po wrzuceniu trójki przycisnąłem i wyprzedziłem go.
Potem znowu czerwone i sytuacja ta sama-ja prawy, mk5 lewy, znów zielone a ja nawet jedynki nie miałem zapiętej, ale kierownik golfa przytrzymał na ok 3-4 tyś obrotów. Kumpel stwierdził, że mogę - więc ruszyliśmy w miarę równo i w sumie pełnym ogniem obaj. Niestety zanim zapiąłem dwójkę (a dyfer kumpel ma dość długi więc biegi szybko trzeba zmieniać) golf był z 5-6 długości przede mną. Skończyło się z przewagą jakiś.... 150m dla R-ki oczywiście
Potem jechaliśmy chwilkę obok siebie i pogadaliśmy - okazało się, że auto dopiero odebrane z CompSportu - uturbiona R-ka, shamowane coś ok 500km - akurat testował procedurę
Pozdrowienia dla kierownika (pytałem ale nie jest zarejestrowany na forum) oraz dla Pań policjantek z 2 dzisiejszych kontroli drogowych
Re: BMW e30 2.5 24v vs mk5 r32
Majiic, myslisz ze ta eRka nie była uturbionaMajiic pisze:O to taka erka uturbiona by CI pokazala czym kaczka wode pije
Lipass, z ciekawosci jaka moc w BMW ?
- xxxGlaDxxx
- ...
w sumie jakiej by mocy nie miał to do 500 konnej czterołapnej eRki nie ma co stawać Takim cudem to tylko na ćwiartke się ścigać
i po co Pan z mk5 popadł by tylko w kompleksy miał serie to dostawał od co drugiego autka na światłach zaturbił na 500KM świeżo wyjechał i znowu wtopadaniel1d pisze:Z chęcią bym spotkał się z nią na światłach
PS: z tym dostawaniem na światłach od co drugiego auta to taka przenośnia co by mnie tu zaraz połowa forum nie zrównała z ziemią
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
Rozumiem, ze scig bedzie z gazem i bez gazu. Mysle, ze w drugim wariancie mozesz nie byc zadowolony z wyniku bo chocby scigi z Nikolasem pokazaly ze bez gazu Twoje auto juz nie jest takie szybkie. Dlaczego nigdy nie chcesz wrzucic swojego wykresu na zadnym forum. Pokaz ile auto ma z gazem, ile bez i nie bedzie niedomowien.daniel1d pisze:Z chęcią bym spotkał się z nią na światłach
- xxxGlaDxxx
- ...
AD6, kłania się czytanie ze zrozumieniem na jednym biegu odstawił BMW o 5-6 długości...
Ścigałem się z kilkoma autami z mocą ok 500km i jakoś dawałem radę..A co to za porównania z gazem czy bez? Tak samo można napisać o każdym aucie np które na 800km niech wyrzuci duże turbo co ma i też nie będzie szybkie.Śmieszne teksty..Jak bym chciał mieć dużo koni z samego turbo to już dawno bym zmienił sprężarkę tylko po co mi jakiś wielki lag w jeździe po ulicy? Na ulicę wystarcza taka moc jaka jest i tak niema praktycznie rywali.Co do wykresu to żeby pokazać jakiś to najpierw trzeba go mieć.PiSi pisze:Rozumiem, ze scig bedzie z gazem i bez gazu. Mysle, ze w drugim wariancie mozesz nie byc zadowolony z wyniku bo chocby scigi z Nikolasem pokazaly ze bez gazu Twoje auto juz nie jest takie szybkie. Dlaczego nigdy nie chcesz wrzucic swojego wykresu na zadnym forum. Pokaz ile auto ma z gazem, ile bez i nie bedzie niedomowien.daniel1d pisze:Z chęcią bym spotkał się z nią na światłach
www.proturbo.com.pl
xxxGlaDxxx, no właśnie kłania się czytanie ze zrozumieniem mój post tyczył się tylko sytuacji spotkania się tego mk5 z mk4 daniela a to że napisałem że dostaje od co drugiego auta to tylko przenośnia że BMW dostało wiem ale to mnie nie interesowało pisząc posta
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
Dajesz rade na dystansie set metrów bo potem juz jest problem. W koncu gazu nie jest nieograniczona ilosc. Zreszta jak ktos lubi miec tunning polegajacy na zmianie auta w jezdzaca butelke nitro to jego sprawa. Ja bym wolal miec pod butem caly czas i bez ograniczen stala ilosc mocy. Widzisz to ze ty masz laga przy 500 KM to juz twoj problem. Sa auta w ktorych nawet i przy 600 KM nie ma laga wiec po co te zale. Smieszne to sa Twoje teksty. Zmien sprezarke i pokaz ile wypluje Twoje auto. A wykresu czemu nie ma ? A z prostego powodu. Przeciez troche kulawo by wygladalo, ze moc Twojego auta to nieco ponad 400 KM+ a reszta z nitro. Na scigi po miescie na dystansie paruset metrow moze i starcza, ale przestanimy utozsamiac to z szybkim autem. Szybkie auta to sa w moskwie gdzie kolesie leca przez 1,5 KM i nie dosc, ze kreca kozak czasy jsli chodzi o przyspieszenia to ich auta sa w stanie przyspieszac tak caly czas a nie przez kilkaset metrów. Twoj to jest sprinter co po paruset metrach dostaje zadyszki. Ciekaw ten jestem jakie mialbys EGT i co wolalaby termika gdybys tak polecial troche dalej niz dystans na Cargo. No offencedaniel1d pisze:Ścigałem się z kilkoma autami z mocą ok 500km i jakoś dawałem radę..A co to za porównania z gazem czy bez? Tak samo można napisać o każdym aucie np które na 800km niech wyrzuci duże turbo co ma i też nie będzie szybkie.Śmieszne teksty..Jak bym chciał mieć dużo koni z samego turbo to już dawno bym zmienił sprężarkę tylko po co mi jakiś wielki lag w jeździe po ulicy? Na ulicę wystarcza taka moc jaka jest i tak niema praktycznie rywali.Co do wykresu to żeby pokazać jakiś to najpierw trzeba go mieć.PiSi pisze:Rozumiem, ze scig bedzie z gazem i bez gazu. Mysle, ze w drugim wariancie mozesz nie byc zadowolony z wyniku bo chocby scigi z Nikolasem pokazaly ze bez gazu Twoje auto juz nie jest takie szybkie. Dlaczego nigdy nie chcesz wrzucic swojego wykresu na zadnym forum. Pokaz ile auto ma z gazem, ile bez i nie bedzie niedomowien.daniel1d pisze:Z chęcią bym spotkał się z nią na światłach
Ale nie masz ani tego ani tego.PiSi pisze:Ja bym wolal miec pod butem caly czas i bez ograniczen stala ilosc mocy.
Więcej mi nie trzeba wyścigi są na 1/4 mili u nas.PiSi pisze: Dajesz rade na dystansie set metrów bo potem juz jest problem
A c o zazdrościsz ?PiSi pisze:W koncu gazu nie jest nieograniczona ilosc. Zreszta jak ktos lubi miec tunning polegajacy na zmianie auta w jezdzaca butelke nitro to jego sprawa.
Ja nie napisałem że mam laga.PiSi pisze:Widzisz to ze ty masz laga przy 500 KM to juz twoj problem.
Jedyną osobą która tu się żali to TY!PiSi pisze:Sa auta w ktorych nawet i przy 600 KM nie ma laga wiec po co te zale
Jak bym chciał to bym wsadził sobie i Gt40 ale mi to nie jest potrzebne.PiSi pisze:Zmien sprezarke i pokaz ile wypluje Twoje auto.
Jak jesteś taki ciekawy wykresu to zapłać za hamowanie i za dojazd to mogę go zmierzyć bo mi do jazdy wykres nie jest potrzebny..Mogę mieć i 300km a reszta z nitro i co z tego? To widzę że Ty masz hamownię w oczach czy gdzie że zmierzyłeś moc mojego auta bez nitro? Dzięki za wiadomość bo do tej pory myślałem że mam 350 bez nitro.PiSi pisze:A wykresu czemu nie ma ? A z prostego powodu. Przeciez troche kulawo by wygladalo, ze moc Twojego auta to nieco ponad 400 KM+ a reszta z nitro
Mi więcej nie trzeba jak niż latanie po mieście..Widzę że zazdrość Cię zżera ale musisz z tym jakoś żyć że jest to jedno z najszybszych aut street w PL..U nas to nie Moskwa jak byś nie zauważył u nas niema 5 pasmowych dróg gdzie sobie można lecieć 300km/h.PiSi pisze:Na scigi po miescie na dystansie paruset metrow moze i starcza, ale przestanimy utozsamiac to z szybkim autem. Szybkie auta to sa w moskwie gdzie kolesie leca przez 1,5 KM
www.proturbo.com.pl
PiSi, po co robisz zamęt golf daniele to jedno z najszybszych aut stretowych w PL i nie ważne czy z nitro czy nie liczy się to co może pokazać
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP