mk3 ABF vs Octavia II 1.8 TSI+
Wracajac dzis z hamowni, majac usmiechy na twarzy wlaczyla nam sie zylka wyscigowcow
Tak wiec dwukrotnie udalo nam sie ustawic z kumplem na swiatlach na Wislance i wykorzystac maly ruch przegonic troche nasze graty
Warunki idealne, dlugie proste i my jako pierwsi na swiatlach ktore byly naszymi starterami
Moj pacjent to ABF po przejsciach w budzie mk3 - bazowo GT, na skrzyni z 1.8 i lekkim kole zamachowym i modami dolotu. Dzis udalo sie zweryfikowac moc na hamowni - pokazal 156 KM i 169 Nm.
Octavia II znajomego to w miare swiezy motorek 1.8 TSI - po chipsie. Dzis na hamowni bylo 206 KM i bodajze 330 Nm.
Do 100 km/h w zaleznosci jak kto wystartowal - ale generalnie rowno. Do 150 km/h Octa powoli sie oddalala - o okolo 1-2 dlugosci auta. Ale powyzej 150 km/h to niestety dramat - Octa zaczyna odjezdzac baaaaardzo i przy 180 ma dobrych kilka dlugosci na plus.
Z rollowanego nawet nie probowalismy - wynik bylby oczywisty
Tak wiec dwukrotnie udalo nam sie ustawic z kumplem na swiatlach na Wislance i wykorzystac maly ruch przegonic troche nasze graty
Warunki idealne, dlugie proste i my jako pierwsi na swiatlach ktore byly naszymi starterami
Moj pacjent to ABF po przejsciach w budzie mk3 - bazowo GT, na skrzyni z 1.8 i lekkim kole zamachowym i modami dolotu. Dzis udalo sie zweryfikowac moc na hamowni - pokazal 156 KM i 169 Nm.
Octavia II znajomego to w miare swiezy motorek 1.8 TSI - po chipsie. Dzis na hamowni bylo 206 KM i bodajze 330 Nm.
Do 100 km/h w zaleznosci jak kto wystartowal - ale generalnie rowno. Do 150 km/h Octa powoli sie oddalala - o okolo 1-2 dlugosci auta. Ale powyzej 150 km/h to niestety dramat - Octa zaczyna odjezdzac baaaaardzo i przy 180 ma dobrych kilka dlugosci na plus.
Z rollowanego nawet nie probowalismy - wynik bylby oczywisty
mk3 ABF vs Octavia II 1.8 TFSI+
coś podobnie przy porównaniu moich aut do 100 podobnie później coraz gorzej a przy 140 to tak jak by gti stanął a vr Pojechał
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
przebieg killa troche mnie zdziwil. ale oczywiscie nie mam zamiaru go kwestionowac..
1.8tfsi to przekozak silnik.. koledze z octy cos slabo wyszlo - chyba ze sam tak chcial ( te motory w serii czesto maja 180-190 )
a po sofcie potrafia wyjsc tak:
a jezdzic tak:
" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdro
1.8tfsi to przekozak silnik.. koledze z octy cos slabo wyszlo - chyba ze sam tak chcial ( te motory w serii czesto maja 180-190 )
a po sofcie potrafia wyjsc tak:
a jezdzic tak:
" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdro
vw > all
Tu w serii wyszlo wlasnie 180 KM. Chips robil vtech co wskazuje na zwykla polke mega zachowawczamajkitdi pisze:1.8tfsi to przekozak silnik.. koledze z octy cos slabo wyszlo - chyba ze sam tak chcial ( te motory w serii czesto maja 180-190 )
Co do silnika to sie zgadzam - to nasza przyszlosc
Co do killa - nie znam kumplowych umiejetnosci ruszania, nawet nie wiem czy wylaczyl kontrole trakcji. Wczesniej smigal VR6 syncro w mk3 wiec jest szansa ze nie ogarnia szybkieo startu mocna oska. Nie mniej ganiajac sie po miescie nie widze aby ta konkretna Octa z tym konkretnym kierownikiem byla by mi w stanie uciec. Na autostradzie nie mam nawet do czego podskakiwac.
BTW, ile wazy taka Octa?
A ten filmik to jak nagrali?Wygląda jakby auto stało na klockach,zero najmniejszego nawet poruszeniamajkitdi pisze:a jezdzic tak:
to mamy takie samo zdanie - ja juz kase zbieramSToRM pisze:Co do silnika to sie zgadzam - to nasza przyszlosc
moze zasugeruj koledze zmiane tunera
a z ciekawosci jak u Ciebie wygladaja teraz przelozenia?? do ilu masz 1,2,3 itd??
vw > all
autora pytali na octavia klub, odpowiedzial:bongo pisze:A ten filmik to jak nagrali?Wygląda jakby auto stało na klockach,zero najmniejszego nawet poruszenia
GoPro Hero HD
http://www.goprocamera.com" onclick="window.open(this.href);return false;
a jesli chodzi o mase octy to stawiam na 1400 ( moze z malym hakiem ). ale najlepiej potwierdzic to wjezdzajac na wage ;d
Ostatnio zmieniony sob lis 20, 2010 20:11 przez majkitdi, łącznie zmieniany 1 raz.
vw > all
Sugerowalem przed chipsowaniem. Ale kolega zachowawczy jak vtech, leasingi, faktury, gwarancje. Nie moj cyrk, nie moje malpymajkitdi pisze:moze zasugeruj koledze zmiane tunera
Jak pogoda pozwoli to moze uda mi sie filmik nagrac jutro.majkitdi pisze:a z ciekawosci jak u Ciebie wygladaja teraz przelozenia?? do ilu masz 1,2,3 itd??
Z glowy moge glupot naopowiadac.