1.8T AUM vs Passat B5FL 2.8 vs Bora 1.9 TDI chip
Wracając z TuneUpa z programem na 189 KM i 293 Nm w mojej Octavii 1.8T na trasie nawinął się czarny VW Passat B5 FL Variant 2.8 193 KM 4 Motion (niewiem tylko z jaką skrzynią).
Dwa razy próbował gdy droga była pusta mnie gonić ale nie mógł się zbliżyć nawet na centymetr a im większa prędkość to nawet mu delikatnie odjeżdżałem ale ogólnie podobnie szły, zważywszy, że moje auto z wyglądu to totalna seria myślę że nie mógł się nadziwić co się dzieje
A dziś jadąc 3 pasmówką lewym pasem środkiem zaczął przyspieszać VW Bora Variant czarny na glebie z naklejkami na tylnej szybie zlotowymi chyba, widzę że cisną chłopaki to ja też no i przejechałem koło nich mimo że szli pełnym ogniem wzbudzając tym samym ciekawość
Potem kilka świateł i dłuuuuuuuuuga prosta, puściłem w międzyczasie Borę przed siebie i usiadłem jej na zderzak, chłopaki znów łogień i........ musiałem odpuszczać gaz żeby im nie wjechać ;P Zjechali na prawy pas i im odjechałem rozpędzając się do jakiś 220
Potem zwolniłem, podjechali obok i oglądali auto od góry do dołu z lewej do prawej aż otworzyli okno i dowiedziałem się, że mają 1.9 TDI po chipie Nie wiem zatem czy chodziło im o 115tke + program na 150 czy 150tke z programem na jakieś 180 - 190. Odparłem że u mnie 1.8T po chipie i pomrugałem światłami z wzajemnością
Potem zobaczyłem, że zapomniałem wyłączyć klimę to była by jeszcze większa różnica
Ogólnie auto z rollki daje radę
Dwa razy próbował gdy droga była pusta mnie gonić ale nie mógł się zbliżyć nawet na centymetr a im większa prędkość to nawet mu delikatnie odjeżdżałem ale ogólnie podobnie szły, zważywszy, że moje auto z wyglądu to totalna seria myślę że nie mógł się nadziwić co się dzieje
A dziś jadąc 3 pasmówką lewym pasem środkiem zaczął przyspieszać VW Bora Variant czarny na glebie z naklejkami na tylnej szybie zlotowymi chyba, widzę że cisną chłopaki to ja też no i przejechałem koło nich mimo że szli pełnym ogniem wzbudzając tym samym ciekawość
Potem kilka świateł i dłuuuuuuuuuga prosta, puściłem w międzyczasie Borę przed siebie i usiadłem jej na zderzak, chłopaki znów łogień i........ musiałem odpuszczać gaz żeby im nie wjechać ;P Zjechali na prawy pas i im odjechałem rozpędzając się do jakiś 220
Potem zwolniłem, podjechali obok i oglądali auto od góry do dołu z lewej do prawej aż otworzyli okno i dowiedziałem się, że mają 1.9 TDI po chipie Nie wiem zatem czy chodziło im o 115tke + program na 150 czy 150tke z programem na jakieś 180 - 190. Odparłem że u mnie 1.8T po chipie i pomrugałem światłami z wzajemnością
Potem zobaczyłem, że zapomniałem wyłączyć klimę to była by jeszcze większa różnica
Ogólnie auto z rollki daje radę
Audi A3 2.0TQ 250 KM i 384 Nm by TuneUp Gdańsk
- xxxGlaDxxx
- ...
Ja tam cały rok jeżdżę na klimie. Poniżej 5 stopni komputer chyba i tak jej nie załącza.
Co do powiększenia różnicy to skąd wiesz, że oni też nie jechali na klimie?
Co do powiększenia różnicy to skąd wiesz, że oni też nie jechali na klimie?
Re: 1.8T AUM vs Passat B5FL 2.8 vs Bora 1.9 TDI chip
ciepło się ubrałem i było mi gorąco w aucie to sobie klimę puściłemxxxGlaDxxx pisze:W październiku jeździsz z klimą ?
z nowości spotkałem kumpla na światłach w bmw 328 e36 i do połowy czwórki lecieliśmy praktycznie łeb w łeb, trochę się ździwił ;P
znaczy co? z kreski? to zdrowa ta bunia była przecież moc podobna a naped na tył ma straty, powinienes ja objechać, a od połowy czwórki jak szła beta z tyłu czy z przodu????????CORNEK pisze:w bmw 328 e36 i do połowy czwórki lecieliśmy praktycznie łeb w łeb,
BMW nie jest seryjne, ma krótki most od 2.0 i jest po programie tak więc pewnie lekko ponad 200 kunia jest.przemlin pisze:znaczy co? z kreski? to zdrowa ta bunia była przecież moc podobna a naped na tył ma straty, powinienes ja objechać, a od połowy czwórki jak szła beta z tyłu czy z przodu????????CORNEK pisze:w bmw 328 e36 i do połowy czwórki lecieliśmy praktycznie łeb w łeb,
A od połowy czwórki hamowanie bo jakiś maruder na pas wyjechał
No ladnie jak z takim bmw rowno bo 2.8 juz w serii zapierdala ostro
Focus RS mk3 Nitrous Blue
w weekend planujemy zrobić spotkanko z paroma autami to może się uda jakieś filmiki ponagrywać
" onclick="window.open(this.href);return false; Octavia 1.8T po mapie vs Bmw 328 po chipie i na krótkim moście od 2.0
Gratuluje, skoro objechales bmw to musisz miec kolo 7 sek do 100, tak? seria 328 ma cos kolo 7.2sek wiec ten pewnie o ile zdrowy to mial 7 sekund
Jesli tak to niezly niepozorny zapierd*lacz z tej octavii
Jesli tak to niezly niepozorny zapierd*lacz z tej octavii
2 h temu wkońcu trafił mi się przeciwnik godny zainteresowania Leciałem sobie ekspresówką i zobaczyłem goniące mnie xenonki oczywiście dałem się wyprzedzić i okazało się że to Opel Insignia z dwoma wydechami (jeden po lewej drugi po prawej) na dużej feldze czyli 2.0T 220 KM W środku jakiś ala prezes w płaszczu koło 40 lat ;P Ekspresówka się skończyła i dojechaliśmy do takiego miejsca gdzie się włącza do ruchu, on wyrwał tam z zatrzymanego a ja za nim, minimalnie mi odjechał bo 1.8T walczyło z trakcją i usiadłem mu na zderzak, zjechał na prawy bo może myślał że to policja (normalne octavie tak szybko się nie zbliżają do 220 konnych insigni ). I znów dwupasmówka, puściłem go przodem i on łoooogień a ja za nim siedząc mu cały czas 1,5 długości za nim, powyżej 180 opelek puchł delikatnie i doganiałem go ale było to o tyle fajne że on cisnął i dosłownie po centymetrach go dochodziłem.
Potem zjazd z dwupasmówki, gość mocno zdruzgotany że leciałem skodą tak szybko jak on , skodą którą pewnie gardzi bo ma super insignie modną. Podjeżdżam do niego tak koło 50 km/h, spojrzał się na mnie i wcisnął mocno gaz......... ja byłem na to przygotowany i uczyniłęm to samo i.......... powoli acz zdecydowanie oglądał jak octavia mu odjeżdża potem już jechał grzecznie za mną, podejrzewam że teraz siedzi na otomoto i wystawia auto na sprzedaż żeby kupić 2.8T albo OPC
Potem zjazd z dwupasmówki, gość mocno zdruzgotany że leciałem skodą tak szybko jak on , skodą którą pewnie gardzi bo ma super insignie modną. Podjeżdżam do niego tak koło 50 km/h, spojrzał się na mnie i wcisnął mocno gaz......... ja byłem na to przygotowany i uczyniłęm to samo i.......... powoli acz zdecydowanie oglądał jak octavia mu odjeżdża potem już jechał grzecznie za mną, podejrzewam że teraz siedzi na otomoto i wystawia auto na sprzedaż żeby kupić 2.8T albo OPC
Albo dowie się ze moze zrobić program u siebie i pozamiata Cie wtedy jak chceCORNEK pisze:podejrzewam że teraz siedzi na otomoto i wystawia auto na sprzedaż żeby kupić 2.8T albo OPC
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
taa i zamiast palić mu 15 na 100 będzie mu paliła 20 insignie do oszczędnych nie należąDziku VR6 pisze:Albo dowie się ze moze zrobić program u siebie i pozamiata Cie wtedy jak chceCORNEK pisze:podejrzewam że teraz siedzi na otomoto i wystawia auto na sprzedaż żeby kupić 2.8T albo OPC