to tak jak u mnie hehChmarski pisze:W tej chwili dla mnie łączność na 30 km... to łączność normalna/lokalna

Gdybyś nie był zadowolony z floridy to nie zrobiłbyś z tą anteną 50 tys km (czyli minimum rok bardzo intensywnej jazdy) tylko wymieniłbyś antenę po 50 km.Chmarski pisze:Floryda jako antymisiek na miasto - ok. W trasie już duzo słabiej.
Mi nigdy nie spadła choć zrobiła z 50 tys. km i dalej jeździ na samochodzie żony. Żona jeździ szybko. nie wiem co ten kolega tym Doblo wyprawiał.
Link pisze:Florida zdecydowanie
hahahaLink pisze: Florida na miasto jak najbardziej,
Kuzyn ma takie cuś na Passacie B5 i zasięg ok 2 kmKristensen pisze:Link napisał/a:
Florida zdecydowanie
Link napisał/a:
Florida na miasto jak najbardziej,
hahaha chorągiewka na wietrze
co ty piszesz człowieku ? Dobrze się czujesz ? bo jakieś zaniki osobowości masz, Nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz, bo żal d.. ściskaKristensen pisze:Gdybyś nie był zadowolony z floridy to nie zrobiłbyś z tą anteną 50 tys km (czyli minimum rok bardzo intensywnej jazdy) tylko wymieniłbyś antenę po 50 km.
Link napisał/a:
Florida zdecydowanie
Link napisał/a:
hahahachorągiewka na wietrze
no troszkę większe są osiągi na floridzie ale ogólnie to tak, i się ją stroi suwakiem, widać tacy spece że najprostszej rzeczy nie umieją zrobićVDO - Blink pisze:Kuzyn ma takie cuś na Passacie B5 i zasięg ok 2 kmz radyjkiem alan 109, a jak pojechał to zestroić to mu powiedzieli że takiego czegoś się nie stroi
to coś popitoliłeś, i nie zwalaj winy na antene tylko na siebieVDO - Blink pisze:Ja miałem Sirio AS100, ale po przesunięciu magnesu od razu stracił zasięg i łapał tylko w promieniu 2 km, w dodatku słabo nadawał.
15km to ja na 1m antenie miałem ;] jak na 1,7m to odległość jest "średnia" i nie wykorzystujesz potencjału anteny ;]VDO - Blink pisze:Kupiłem Lemma AT-1000 i teraz zasięg 15km to normalka(antena na uchwycie i 1,7m)
Tyle razy powtarzam naucz sie czytac ze zrozumieniem,a tym bardziej swoje własne słowa i pamiętaj co pisałeś wczesniej.Link pisze:Kristensen napisał/a:
Gdybyś nie był zadowolony z floridy to nie zrobiłbyś z tą anteną 50 tys km (czyli minimum rok bardzo intensywnej jazdy) tylko wymieniłbyś antenę po 50 km.
Link napisał/a:
Florida zdecydowanie
Link napisał/a:
hahaha chorągiewka na wietrze
Nie zmieniam zdania jak wiatr zawieje, a Twoje wypowiedzi są zacytowane z tematów, w których się wypowiadałeś (poprzednia strona i linki jakie wkleił Adam). A więcej mi się nie chce szukać. I na tym kończę.Link pisze:Kristensen, naucz się czytać ze zrozumieniem i pamiętaj co pisałeś wcześniej bo brednie gadasz. koniec ot
VDO - Blink pisze:Kuzyn ma takie cuś na Passacie B5 i zasięg ok 2 km z radyjkiem alan 109, a jak pojechał to zestroić to mu powiedzieli że takiego czegoś się nie stroi
Ja miałem Sirio AS100, ale po przesunięciu magnesu od razu stracił zasięg i łapał tylko w promieniu 2 km, w dodatku słabo nadawał. Kupiłem Lemma AT-1000 i teraz zasięg 15km to normalka (antena na uchwycie i 1,7m)
Link pisze:VDO - Blink napisał/a:
Ja miałem Sirio AS100, ale po przesunięciu magnesu od razu stracił zasięg i łapał tylko w promieniu 2 km, w dodatku słabo nadawał.
to coś popitoliłeś, i nie zwalaj winy na antene tylko na siebie
Nie bujda tylko wyraźnie napisałem, że ja oderwałem od dachu a potem jużnie stroiłem. Poza tym ona była przerobiona. Miała inny magnes i kabel. Ogólnie składak. Ale jak ją kupiłem i zestroiłem to łapała do 10km.Kristensen pisze:Zasięg Sirio As-100 tylko 2km to już w ogóle bujda na resorach, jak wyżej, nie jest to wina anteny.
No tak, ale ja nie rozkręcam radyjka na maxa bo potem łapie mi kazdy szum i jest jeden wielki jazgot - urok Alana 199ALink pisze:VDO - Blink napisał/a:
Kupiłem Lemma AT-1000 i teraz zasięg 15km to normalka (antena na uchwycie i 1,7m)
15km to ja na 1m antenie miałem ;] jak na 1,7m to odległość jest "średnia" i nie wykorzystujesz potencjału anteny ;]
Mów tak od razu, że ten ''sirio'' to składak.VDO - Blink pisze:Kristensen napisał/a:
Zasięg Sirio As-100 tylko 2km to już w ogóle bujda na resorach, jak wyżej, nie jest to wina anteny.
Nie bujda tylko wyraźnie napisałem, że ja oderwałem od dachu a potem jużnie stroiłem. Poza tym ona była przerobiona. Miała inny magnes i kabel. Ogólnie składak. Ale jak ją kupiłem i zestroiłem to łapała do 10km.
Johnego II ASC równieżstepniak.p pisze:mam PRESIDENTA HARRY II ASC i nie bardzo jestem zadowolony z działania systemu ASC...
(jest to problem większości użytkowników Harrego II)
www.cb-radio.pl i szukaj może kogoś znajdzieszstepniak.p pisze:mam PRESIDENTA HARRY II ASC i nie bardzo jestem zadowolony z działania systemu ASC...
(jest to problem większości użytkowników Harrego II)
dzwoniłem dzisiaj do PRESIDENTA w Częstochowie i powiedzieli że zrobią za darmo ale musi być gwarancja (a ja nie mam gwarancji :/) i w takiej sytuacji 30 zł + koszta wysyłki
no to mu pomogłeś ;] zal..Kristensen pisze:Johnego II ASC również
U mnie to niecały rok. Poza tym, nigdzie nie napisałem, że na moim samochodzie tyle zrobiła. U mnie wyleciała po miesiącu, czyli jakichś 6 tys. km i powędrowała do żony.Kristensen pisze:Gdybyś nie był zadowolony z floridy to nie zrobiłbyś z tą anteną 50 tys km (czyli minimum rok bardzo intensywnej jazdy) tylko wymieniłbyś antenę po 50 km.Chmarski pisze: Floryda jako antymisiek na miasto - ok. W trasie już duzo słabiej.
Mi nigdy nie spadła choć zrobiła z 50 tys. km i dalej jeździ na samochodzie żony. Żona jeździ szybko. nie wiem co ten kolega tym Doblo wyprawiał.
Byłoby wiadomo, ze u żony też juz nie śmiga. Stoi w tej chwili na samochodzie mojego ojca. Aktualnie na różnych dachach ma już najeżdżone z 60 kkm... i nadal nikomu nie spadła.Chmarski pisze:Mojej żonie "uszy na świat" się otworzyły po zmianie na T3-27.
A z resztą... ludzie różne rzeczy chwalą dopóki nie spróbują tych lepszych.
Nie zawsze musi zawiać wiatr. Czasem człowiek dojrzewa do pewnych rzeczy/sytuacji i już nie chce wracać do poprzednich rozwiązań.Kristensen pisze:Nie zmieniam zdania jak wiatr zawieje
Niniejszym zaprzeczam. To radio nie jest warte takich pieniędzy.Kristensen pisze: Pytanie brzmiałotakim sprzetem jest cb radio president johny II ASC, temu nikt nie może zaprzeczyć.SzymonMKIV pisze:
taki w miare dobry sprzęt ,ile przeznaczyc chce nie wiem poniewaz nie wiem co wybrac i nie wiem czy jest sens wydania 700zł na cb z anteną
To nie wiem czy czasem jednak nie zmieniasz zdania.Kristensen pisze:President johnny II asc to dobre raido, tylko zorientuj sie czy ma juz przestrojone ASC. Wiele osob narzeka na ASC i nowe johnny wysyla na gwarancji do serwisu Presidenta do Częstochowy. Tutaj szczególy http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=4862 .
Własnie to zniecheciło mnie do president johnny II ASC, ze nowe radio za niemale pieniadze, trzeba tuz po zakupie modyfikowac, wiec kupilem o 200 zl tanszego unidena 520 pro xl, made in china.
To zrezygnuj z uchwytu i postaw antenę na magnesie. Będzie lepiej działać.VDO - Blink pisze:Tylko też minus, bo mam ją zamontowaną od dołu klapy bagażnika (nie mogłem wykombinować innego uchwytu bliżej dachu ;/ a dziury nie chcę robić)
Jak chcesz mieć to zrobione dobrze... to może jednak udaj sie do Sinadu w Częstochowie.stepniak.p pisze:dzwoniłem dzisiaj do PRESIDENTA w Częstochowie i powiedzieli że zrobią za darmo ale musi być gwarancja (a ja nie mam gwarancji :/) i w takiej sytuacji 30 zł + koszta wysyłki
Nie zmieniam zdania. Radio president johny II ASC samo w sobie ok, ale nie jest najlepsze skoro wymaga korekty ASC i nie przemilczałem tego tylko o tym wspomniałem podając link. A zakładałem, że jak ktoś podaje cene za zestaw w granicach 700 zł to nie chce tanszego unidena (co nie oznacza, że uniden jest zły).Chmarski pisze:Kristensen napisał/a:
Pytanie brzmiało
SzymonMKIV napisał/a:
taki w miare dobry sprzęt ,ile przeznaczyc chce nie wiem poniewaz nie wiem co wybrac i nie wiem czy jest sens wydania 700zł na cb z anteną
takim sprzetem jest cb radio president johny II ASC, temu nikt nie może zaprzeczyć.
Niniejszym zaprzeczam. To radio nie jest warte takich pieniędzy.
W końcu sam żeś to kiedyś napisał:
Kristensen napisał/a:
President johnny II asc to dobre raido, tylko zorientuj sie czy ma juz przestrojone ASC. Wiele osob narzeka na ASC i nowe johnny wysyla na gwarancji do serwisu Presidenta do Częstochowy. Tutaj szczególy http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=4862 .
Własnie to zniecheciło mnie do president johnny II ASC, ze nowe radio za niemale pieniadze, trzeba tuz po zakupie modyfikowac, wiec kupilem o 200 zl tanszego unidena 520 pro xl, made in china.
To nie wiem czy czasem jednak nie zmieniasz zdania.
Koniec EDITa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości