Pruszkowiak,
Powiem tak, propagujesz zachowania niezgodne z prawem. Poza tym nie obraź się ale takie zachowania przypominają nieco rozpychanie się łokciami w tłumie innych.
Akurat jeśli chodzi o przepisy to jestem tu raczej legalistą - w świecie radiowym (w którym i ty posiadając to radio się znalazłeś) wymyślono je po to by wszyscy mieli komfort pracy na równych uczciwych zasadach.
Wyobraźmy sobię sytuację Ty 7W, no to ja walnę sobie 14W, a co, to niech sąsiad 500W (da się) z drugim sąsiadem też co ma grzejnik 500W pogada.
No i co fajnie będzie jeśli oni sobie pogadają a Ciebie diabli będą brać bo całkiem Ci odbiornik zablokują i nie będziesz słyszał co sie na drodze dzieje?
No i druga sytuacja "a kto mnie sprawdzi?" Jeśli za pomocą twoich 7W zakłócisz łączność dowolnej instytucji która posiada sprzęt radiowy w paśmie chronionym to znajdą się smutni panowie, sprzęt zrekwiruja, zdalnie Ci nawet badania wykonają jesli będzie trzeba - poczujesz sie jak J-23 na froncie. Sprawdzisz też czy za to można zapłacić kasę, gruba kasę oraz czy fajnie jest sie znaleść w rejestrze skazanych...
Pytanie czy się da zakłócać, a da sie oj da, harmoniczne itp fenomeny się zdarzają...
I wtedy nie powołasz się że kolega to zrobił i to że Uniden może więcej...
ramirez771,
Nie ma już PAR-u a niektóre przepisy odnośnie CB niestety juz nie obowiazuja...
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 21:48 przez
Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nanosekunda
Odcinek czasu jaki upływa pomiędzy zapaleniem się zielonego światła a naciśnięciem klaksonu przez faceta za tobą.