CB - pogaduchy ogólne
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
CB Radio
150 zł i właśnie gościu dołożył takiego bata z 1,5 metra, kable i głośnik zewnętrzny. Tylko że bat jest od jakiejś innej anteny a magnes i to osadzenie od jakiejś siro chyba. Ten automat to sie nadaje do d...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
CB Radio
No właśnie nie wiem bo na tym bacie nie ma nazwy. Ja zauważyłem że jak stoje w miejscu to zajebiście odbiera i nadaje. Ale jak jade to coś przerywa czasami... Może ten magnez nie dociska i sie antena rusza względem karoserii...
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
CB Radio
Zrób zdjęcia anteny, to wtedy coś więcej Ci powiem. Antenę bezwzględnie należy podpiąć do analizatora lub miernika SWR, żeby przynajmniej sprawdzić współczynnik SWR, bo zbyt wysokim można upalić stopień końcowy w radiu.
- stepniak.p
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
CB Radio
Odpaliłem dzisiaj swojego Herbatnika
Pierwsze wrażenie : radio nie wydaje z siebie dużo szumów wystarczy odrobinkę przykręcić SQ a RF na max
ale zastanawia mnie jedno : jeśli mam SQ na min i RF na max i włączam ANL to następuje cisza i nikogo nie słyszę nawet mocnych stacji ? Czemu tak się dzieje ?
Pierwsze wrażenie : radio nie wydaje z siebie dużo szumów wystarczy odrobinkę przykręcić SQ a RF na max
ale zastanawia mnie jedno : jeśli mam SQ na min i RF na max i włączam ANL to następuje cisza i nikogo nie słyszę nawet mocnych stacji ? Czemu tak się dzieje ?
OBECNIE : MK6 1.6 TDI DSG
BYŁO: Polo IV 9n3
BYŁO : MK5
12.03.2012 18:40 - Golf mk5 został sprzedany
BYŁ : MK 6 ; 1.4 TSI ; 122KM ; HIGHLINE
- stepniak.p
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
CB Radio
k0nr4d, Był w Sinadzie na regulacji i ponoć tak ustawili żeby nie szumiał
zobaczymy w praktyce bo dopiero chwilkę go słuchałem
zobaczymy w praktyce bo dopiero chwilkę go słuchałem
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
CB Radio
Hmm, dość dziwnie ustawili ANL. Powinien wycinać szum i bardzo zaszumione, nieczytelne stacje, a nie mocne. Ale może to tylko pierwsze wrażenie. Pojeździj i wtedy jakąś opinię wysnujesz
CB Radio
Moge liczyc na pomoc? Jestem studentem, teraz bede czesto pokonywał trase kielce-kraków a ze ostatnio juz niestety zaplacilem jadac nad morze, wole kupic jakies tanie cb radio zeby odrobić mandat
Auto to punto (nie wiem czy to ma znaczenie czy samochod jest klasy touarega czy punto ale wolalem napisac), wydac chce jakies 150-200zł, nie mam nic, wiec musze kupic radio i antene? i juz wtedy bede mogl korzystac?
Czego szukac w takiej cenie? wole chyba kupic uzywane jakies lepsze niz nowe najtansze, co proponujecie? a moze lepiej nowke?
Auto to punto (nie wiem czy to ma znaczenie czy samochod jest klasy touarega czy punto ale wolalem napisac), wydac chce jakies 150-200zł, nie mam nic, wiec musze kupic radio i antene? i juz wtedy bede mogl korzystac?
Czego szukac w takiej cenie? wole chyba kupic uzywane jakies lepsze niz nowe najtansze, co proponujecie? a moze lepiej nowke?
- stepniak.p
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: CB Radio
witam
posluchalem troche tego mojego herbatnika i faktycznie z tym ANLem jest cos nie tak...
Wycina wszystkie rozmowy...co to moze byc?
Drugą dziwna rzecza ktora zauwazylem jest to ze jak podlaczam antene bezposrednio do radia i klikam SWR to pokazuje 1 i jedna kratke czyli spoko... Ale jak juz podlaczam przedluzke to nic nie pokazuje ? Czemu? Przedluzka ma jakis wplyw na dzialanie radia?
Pozdrawiam
posluchalem troche tego mojego herbatnika i faktycznie z tym ANLem jest cos nie tak...
Wycina wszystkie rozmowy...co to moze byc?
Drugą dziwna rzecza ktora zauwazylem jest to ze jak podlaczam antene bezposrednio do radia i klikam SWR to pokazuje 1 i jedna kratke czyli spoko... Ale jak juz podlaczam przedluzke to nic nie pokazuje ? Czemu? Przedluzka ma jakis wplyw na dzialanie radia?
Pozdrawiam