Zakłócenia od silnika nie ustają
Witam mialem już kilka radyjek i we wszystkich slysze ,,terkotanie'' wraz ze wzrastaniem obrotow (byl Alan 109,Yosan 120 , President Harry II -aktualnie ,oraz Uniden 68 który jakos dawał rade ale takiego duzego radia nie mam gdzie zamontowac dlatego odpadł . Byłem juz w serwisach Cb i mowili ze do elektryka z tym , pojeździlem i tez mi nie pomogli nic bo albo sie nie zajmują tym albo nie wiedza itp. Co by poradzić na to , znacie jakies sposoby ? Czy jakiś filterek na kabel zasilający dał by rade ?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Nie ma takiej opcji, terkotanie wchodzi przez antenę zapewne. Można jedynie założyć antenę na stałe, aby miała lepszą masę i wymienić radio. Harry II to śmieć, w którym ANL działa tylko na papierze. U68 to tutaj minimum, Herbert lub stara Cobra 29 może lepiej by się spisały.Petor14 pisze:Czy jakiś filterek na kabel zasilający dał by rade ?
Jednak leczy się bardziej przyczyny, niż skutki. Terkotanie jest od zapłonu, czyli do sprawdzenia cewka, kable, świece, palec, kopułka.