witam wszystkich
mysle nad zmiana skrzyni w moim vr6 syncro na 6 biegowa z golfa mk4 vr6 4motion
pytanie moje to czy warto to robic ze wzgledu na wytrzymalosc skrzyni ?
oczywiscie bedzie bardziej ekonomiczna na dlugich trasach co cieszy ale jak z wytrzymaloscia ?
i jeszcze jedno poprawcie mnie jesli sie myle
wystarczy przelozyc dokladke ze skrzyni syncro zeby nie rozwalic tylnego mostu ? bo dokladka w 4motion ma inne przelozenie niz syncro
dzieki za odpowiedz
skrzynia 6biegow 4motion
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: skrzynia 6biegow 4motion
z ta ekonomia to nie tak kolorowo 6 biegó nie oznacza ze bedziesz miał ekonomiczne, skrzynia jest inaczej zestopniowana ale generalnie predkosci podobne jak 5lider.dh pisze:witam wszystkich
mysle nad zmiana skrzyni w moim vr6 syncro na 6 biegowa z golfa mk4 vr6 4motion
pytanie moje to czy warto to robic ze wzgledu na wytrzymalosc skrzyni ?
oczywiscie bedzie bardziej ekonomiczna na dlugich trasach co cieszy ale jak z wytrzymaloscia ?
i jeszcze jedno poprawcie mnie jesli sie myle
wystarczy przelozyc dokladke ze skrzyni syncro zeby nie rozwalic tylnego mostu ? bo dokladka w 4motion ma inne przelozenie niz syncro
dzieki za odpowiedz
wytrzymała to jest, co do przekładki to troche zabawy w kompletowanie gratów, 2 mas sprzegło rozrusznik itd, polosie wysprzeglnik
jak jest z spasowaniem pod przełozenie tylnego dyfra to niestety nie wiem
aha ok myslalem ze podejdzie sprzeglo i rozrusznik z mojej skrzyni
czyli prosciej wstawic silnik 24v albo r32 do skrzyni syncro niz skrzynie 4motion do 12v myslalem ze odbedzie sie bez dodatkowych kosztow
trzeba tez zmienic przeguby zewnetrzne w polosiach zeby weszly czy pasuja z 4motion ?
czyli prosciej wstawic silnik 24v albo r32 do skrzyni syncro niz skrzynie 4motion do 12v myslalem ze odbedzie sie bez dodatkowych kosztow
trzeba tez zmienic przeguby zewnetrzne w polosiach zeby weszly czy pasuja z 4motion ?
pozdrawiam
LiDeR
LiDeR
przekładni kontowej nie przełożysz od skrzyni 5 do 6 bo to całkiem inna bajka wszystko jest dużo większe mocniejsze nie będzie pasować całkiem inna budowa możesz o tym zapomnieć ,oski trzeba robić na zamówienie bo raczej nic nie dobierzesz albo skracać te oryginalne z mk4 da się ogarnąć ale trzeba trochę porzeźbić